Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko želi biti milijunaš?

Ovo pitanje u 'Milijunašu' je zadalo muku Maji, znate li odgovor: Koliko su darova biljnog podrijetla tri kralja donijela Isusu?

Foto: HRT
1/5
08.12.2022.
u 21:28

Ponuđeni odgovori su bili: nijedan, jedan, dva i tri. Maja se dosta mučila s odgovorom na ovo pitanje pa se prvo odlučila za džoker "pola-pola".

U večerašnjem HRT-ovom kvizu "Tko želi biti milijunaš?" sudjelovali su Dominik Đurek i  Maja Pavlinić i oboje su zapeli na pitanju za 16 tisuća kuna. Dominik je na prvu prepreku naišao na devetom pitanju koje je glasilo: glumi li Sylvester Stallone, Bruce Willis, Steven Seagal ili Jean-Claude Van Damme u filmu koji će si posuditi protagonist pjesme Hladnog piva "Nije sve tako sivo". Najprije je uzeo džoker zovi, ali nije dobio odgovor na pitanje pa je odlučio uzeti i džoker pola - pola nakon kojeg su mu ostali odgovori  Steven Seagal i Jean-Claude Van Damme.

Odlučio je pogađati i imao je sreće kada je odabrao odgovor Jean - Claude Van Damme. Sljedeće pitanje je bilo u kojoj su valuti bile izražene cijene u zagrebačkim trgovinama na početku prošlog stoljeća? Mogao je birati između ovih odgovora: u dinarima, forintama, krunama ili šilinzima. Tražio je pomoć publike koja je ovako glasala; njih 46 posto je glas dalo dinarima, 13 posto forintama, 34 posto krunama, a 7 posto šilinzima. Dominik je napustio kviz s 1000 kuna. Maja je na 9. pitanju za 16.000 kuna iskoristila sva tri džokera. Pitanje za 16 tisuća kuna je glasilo: Koliko su darova biljnog podrijetla tri kralja donijela Isusu? Ponuđeni odgovori su bili: nijedan, jedan, dva i tri. Maja se dosta mučila s odgovorom na ovo pitanje pa se prvo odlučila za džoker "pola-pola".

Ostali su joj odgovori jedan i dva. Rekla je kako su darovi koje su kraljevi donijeli zlato, smirna i tamjan, ali nije i dalje bila sigurna jesu li dva od ta tri dara ili samo jedan biljnog podrijetla. Nije joj uspio pomoći ni džoker zovi, džoker "zovi" u zadanom je vremenu uspio ustvrditi da su darovi bili zlato, tamjan i smirnu, dodavši za smirnu da je riječ o nekoj vrsti pomazanja. Ni od publike nije dobila rezultat kojem se nadala.  Odgovoru jedan publika je dala 52 posto glasova, a odgovoru dva 48 posto. Maja je kao točan odgovor odabrala - jedan i pogriješila jer su i smirna i tamjan biljnog podrijetla. Kući je otišla s tisuću kuna. 

Komentara 5

ZP
zeljko.posaric.9
21:41 08.12.2022.

Gledao tu emisiju. Tarik prilično napadno zbunjivao natjecatelje. Jako loše.

DU
Deleted user
12:30 09.12.2022.

Nije to teško pitanje. Mislim na darove. To je stvar općeg znanja.

ST
Stipan
06:07 09.12.2022.

Myrrhe,Weihrauch,Gold.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije