Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A-strana

Ovi glazbenici su kao mladi sanjali da će promijeniti svijet i još nisu odustali!

Foto: HRT
1/8
09.12.2017.
u 22:10

Večeras su glazbeni gosti HRT-ove emisije bili Ivanka Mazurkijević, Davorin Bogović, Damir Martinović Mrle i Mladen Badovinac.

Večerašnju su popularnu HRT-ovu zabavno- glazbenu emisiju A-strana obilježili žestoki i glasni zvuci. Duškovi i Ivanovi gosti bili su Davorin Bogović, Damir Martinović Mrle sa svojim glazbenim sastavom Let 3, Mladen Badovinac i TBF te Ivanka Mazurkijević.

Nekadašnji su neprilagođeni, buntovnici s razlogom ili bez njega odrasli. Kao mladi su sanjali da će promijeniti svijet i još nisu odustali. Svi su oni obilježili domaću rock-scenu, a tekstove njihovih pjesama pjevaju generacije.

„Kako jaka, moćna ekipa“, bila je prva reakcija voditelja nakon što su u HRT- ov studio utrčali Davorin Bogović, Damir Martinović Mrle i Mladen Badovinac. Razgovarali su o tome kako su postali neprilagođeni, kako su odrastali u zagrebačkoj Dubravi i u opatijskome Kosovu, kako je Mladen u osnovnoj školi mislio da su njegovi prijatelji i on jedine četiri osobe na planetu koji slušaju hip-hop te kako je izabrao svoje prvo umjetničko ime MC Maher. Mrle se prisjetio nastupa Termita 1978. godine u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner.

U HRT-ovu im se studiju priključila i jedina dama te večeri Ivanka Mazurkijević koja je gledatelje podsjetila na hit Stampeda i Mile Kekina Dolje je bolje, a Mr. Lee & IvaneSky zajedno su izveli Sedla u hladnoći.

I domaći su rokeri svoju snagu pokazali u večerašnjoj A-strani! Počelo je sa Smakom svita TBF-ovaca, Let 3 maestralno se prisjetio svojega prvog hita Izgubljeni, a na kraju je sretno dijete novoga vala Davorin Bogović pokazao kako se živi na sceni već
četrdeset godina. Bila je to emisija posvećena punku i rocku u kojoj su nas mladi pjevači A-strane svojim izvedbama Ja sam budućnost, Natrag u garažu, Ena, Vjeran pas, Svijet za nas, Zimmer Frei i Profesor Jakov podsjetili na najveće hitove toga vremena.

Snimka večerašnje emisije A-strana dostupna je putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi, a sve pojedinosti i zanimljivosti o emisiji mogu se pratiti na mrežnoj stranici Hrvatske radiotelevizije hrt.hr te na stranici B-strana na Facebooku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije