Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurosong

Otkrivamo vam tko su Kedži konkurenti iz susjedstva i što nekima publika zamjera

Foto: Promo
1/4
07.03.2020.
u 14:59

Srbiju će predstavljati tri atraktivne pjevačice okupljene u grupi Hurricane, a izvest će skladbu “Hasta la vista”. Makedonac Vasil Garvanliev i prošle se godine natjecao, ali kao prateći vokal Tamare Todevske

Dan nakon što je na Dori u Opatiji odlučeno kako će Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu u Rotterdamu predstavljati Damir Kedžo s pjesmom “Divlji vjetre”, svoj izbor na tradicionalnoj Beoviziji imali su i Srbi, te tako kao posljednja zemlja u regiji izabrali svoje predstavnice. Osim Srbije, od zemalja u regiji nastupit će i Slovenija te Sjeverna Makedonija, a Bosna i Hercegovina, Mađarska i Crna Gora odustale su od ovogodišnjeg natjecanja.

Srbiju će predstavljati grupa Hurricane s pjesmom “Hasta la vista”. Odlučeno je to nakon što su se zbrojili glasovi publike i žirija koji su sačinjavali glazbenici Nevena Božović, Aleksandra Milutinović, Milan Đurđević, Aleksandra Kovač i Dragan Brajović – Braja. Zanimljivo je da je svaki član žirija čitao svoje glasove po eurovizijskom bodovanju, a nakon toga su se tim glasovima pribrojili glasovi publike. U obje konkurencije slavila je grupa Hurricane koju čine tri djevojke – Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić. Drugo mjesto zauzela je Naiva s pjesmom “Baš baš”, a treći je bio Igor Simić i “Ples za rastanak”.

Na društvenim mrežama pohvale je dobila i Neda Ukraden s pjesmom “Bomba”, ali na kraju je zauzela sedmo mjesto. Grupa Hurricane postoji od 2017. godine, a nakon što su snimile nekoliko pjesama na engleskom, lani su predstavili i prvu pjesmu na srpskom – “Favorito”. Inače, Sanja Vučić već je 2016. godine predstavljala Srbiju na Eurosongu, s pjesmom “Goodbye (Shelter)”. Mediji u Velikoj Britaniji tada su pisali i o tome kako je pokušala zavesti njihova predstavnika Joea Woolforda.


 

Sloveniju ove godine predstavlja Ana Soklič, 25.godišnja pjevačica koja je na slovenskom izboru EMA pobijedila u konkurenciji 12 pjesama. Žiri je glasovima odlučio kako su dvije najbolje pjesme Anina “Voda” i “Man Like U” Line Kuduzović. U superfinalu je odlučivala publika, a 53 posto njih bilo je za Anu, koja je i napisala svoju pjesmu. Nakon pobjede Ana je podijelila slovensku javnost, ne samo zbog pjesme nego i zbog izjava.

– Ne znam što će ljudi reći, ali samo nas Isus Krist vodi životnim putovima. I nikad se nitko ne bi trebao bojati da na kraju tunela nema svjetla – kazala je Ana čija se izjava nije svidjela onima koji misle kako ne bi trebala pretjerano isticati svoju vjeru. Soklič je napisala i englesku verziju pjesme, a još nije odlučila na kojem će jeziku pjevati u Nizozemskoj. – Slovenski je divan jezik koji treba njegovati – znakovito je kazala Ana.

 

Sjeverna Makedonija lani je osvojila izvrsno peto mjesto zahvaljujući moćnoj izvedbi Tamare Todevske i pjesmi “Proud”. Njezin prateći vokal bio je tada Vasil Garvanliev, a upravo će on biti njihov predstavnik u Nizozemskoj, nakon što je tako odlučila makedonska nacionalna televizija. Makedonci ponovno idu s engleskom pjesmom, naziva “You”.

Inače, Vasil će uz još 15 zemalja biti i konkurent našem Damiru Kedži u prvom polufinalu koje je na rasporedu u Rotterdamu 12. svibnja. Drugo polufinale na rasporedu je 14. svibnja, a u njemu se natječe 18 zemalja. Po 10 najboljih iz oba polufinala u finalu će se pridružiti Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Nizozemskoj. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Coldmachine
Coldmachine
16:09 07.03.2020.

Pjesmuljak je bljutav, neprobavljiv, i bezkarakteran, kao i ta dora skupa s eurosongon!

Avatar Zzzz
Zzzz
15:14 07.03.2020.

Ne postoji nikakvo susjedstvo, ni regija, ni balkan, postoje samo države, a naša država se zove Hrvatska i trenutno smo članica EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije