Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inspiracija je i pec

Otkrivamo kako su nastali hitovi godine nominirani za Porin

'CAFE 24 04.04.2013., Gradec, Zagreb - Clanovi grupe Djecaci snimljeni na Gradecu Photo: Danijel Kasap/PIXSELL'
Foto: 'Danijel Kasap/PIXSELL'
1/4
10.05.2013.
u 09:55

Danas u ponoć publika će odlučiti tko je od tri finalista dobitnik.Nominirani su Dječaci, Hladno pivo i Opća opasnost. Statui se nadaju svi, a imaju i plan gdje će je čuvati ako je osvoje

Još danas do ponoći publika može glasati za jednog od tri finalista Porinove kategorije Hit godine. Nominirani Hladno pivo, Dječaci i Opća opasnost otkrili su nam kako su nastale pjesme koje je publika brzo zavoljela i gdje će smjestiti statuu te diskografske nagrade koja se dodjeljuje sutra u Rijeci.

– \"Tvoje ime čuvam\" govori o neprežaljenoj ljubavi i autobiografska je pjesma autora Marija Vestića i nastala je na brodu dok je pecao – ispričao je Pero Galić frontmen grupe \"Opća opasnost\". Zbog već dogovorena koncerta u Slavonskom Brodu propustit će dodjelu, ali ako osvoje Porin, statua će se seliti od jednog do drugog člana benda, a ima ih šest. Vojko Vrućina, član grupe \"Dječaci\", zaslužan je za stihove pjesme \"Lovrinac\". – Ona je reakcija na pljačke i ubojstva u našem društvu za koje nitko ne snosi posljedice. Napisao sam je u svom stanu razmišljajući o tome kako bi me netko mogao upucati. Rešetke su stavili na vrata prodavaonice u kojoj kupujem burek jer je netko prijetio nožem prodavaču – objasnio je Vojko. Vjeruje kako će osvojiti Porin koji namjerava čuvati na ormaru. Hit Hladnog piva \"Pravo ja\" napisao je Mile Kekin inspiriran jednom kolumnom.

– Pjesma je nastala zadnja na albumu. Sjećam se lica Mladena Subošića kad smo mu ju prvi put odsvirali. Napravio je facu u stilu: dečki, na čemu ste vi? – prisjetio se Mile. Na dodjelu ide s Krešimirom Šokecom i kaže da onaj tko prvi dotakne Porina, ako ga osvoje, mora održati govor zahvale suprugama i majkama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije