Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽARENI TELEFONI

Operater odgovorio na optužbe da se nije moglo glasati na neke natjecatelje Dore

Foto: Dario Njavro/Renato Branđolica/HRT
1/6
16.02.2021.
u 20:03

S HRT-a su tražili očitovanje od tvrtke s kojom su surađivali, a zatim su poslali odgovor medijima. Navode kako je telefonski sustav operatera imao mogućnost zaprimanja preko 100.000 istovremenih poziva od krajnjih korisnika

Nakon što je Albina Grčiću subotu pobijedila na Eurosongu s pjesmom "Tick-Tock" pojavila se informacija kako se za neke izvođače nije moglo glasati. To je odmah nakon izbora spomenula Nina Kraljić na svom profilu na Facebooku, a nakon toga i Mia Negovetić u razgovoru za Večernji list.

S HRT-a su tražili očitovanje od tvrtke s kojom su surađivali, a zatim su poslali odgovor medijima. Navode kako je telefonski sustav operatera imao mogućnost zaprimanja preko 100.000 istovremenih poziva od krajnjih korisnika. 

- Telefonsko glasovanje za projekt Dora 2021 organizirano je uz unaprijed određene uvjete od strane organizatora: glasovanje unutar vrlo kratkog vremenskog intervala, odnosno u trajanju od samo 10 minuta; izgovaranje dugačke glasovne poruke pozivateljima prije uspostave poziva i početka naplate; izvršavanje provjere da li je telefonsko glasovanje u tijeku; izvršavanje provjere broja poziva ostvarenih po pojedinom telefonskom broju, odnosno prekidanje poziva prije uspostave ukoliko je korisnik pozivao više od 10 puta, stoji u odgovoru. Svi navedeni zahtjevi pri povećanoj količini poziva uzrokovali određeno opterećenje telefonskog sustava, ali u okviru normalnog ponašanja. Na njihovu sustavu nije zabilježeno odbijanje poziva osim neuspostavljenih poziva koji nisu smjeli biti ostvareni prema uputi organizatora, odnosno ako je pozivano više od 10 puta.

- Iako na sustavu nisu zabilježene poteškoće u radu, ne možemo isključiti mogućnost da su se iste događale na sustavima trećih strana uključenih u funkcioniranje telefonije koja pokriva sve korisnike u RH jer u istome sudjeluje mnoštvo drugih operatora i različitih sustava, ali isti nisu pod našim nadzorom - kaže tvrtka s kojom je HRT surađivao. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije