Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrana

Odvjetnik Mike Aleksića šokirao izjavom: Može li čovjek koji nema prostatu počiniti silovanje?

Foto: Youtube screenshot
1/6
28.01.2021.
u 13:43

Profesora Miroslava Miku Aleksića brojne bivše učenice optužile su za seksualno zlostavljanje

Zoran Jakovljević, odvjetnik profesora glume Miroslava Mike Aleksića, protiv kojeg su brojne njegove učenice iznijele optužbe kako ih je seksualno zlostavljao, osvrnuo se u medijima u Srbiji na ovaj slučaj i rekao: 

– Ja ne znam kako bih postupio da sam na njegovu mjestu. Svi ti napadi, anonimne izjave i svjedoci koji daju cijele intervjue u medijima, bez imena i prezimena, to je nedopustivo. Jakovljević je, braneći svog klijenta, izjavio nešto što je šokiralo javnost i njegovu izjavu prenose svi mediji u Srbiji, među kojima i Mondo.rs.  

– Snimke koje se spominju u medijima čak nisu ni ključne ni važne. Samo ću reći jednu jednostavnu stvar koja bi svima trebala biti jasna. Iz zdravstvenih razloga Miroslavu Aleksiću prije nekoliko godina odstranjena je prostata. Može li čovjek koji nema prostatu počiniti silovanje? Čekamo samo da vidimo s kim se suočavamo jer svakog dana navodno isplivavaju novi slučajevi. Ne treba žuriti, treba ovaj slučaj istjerati do kraja – kazao je odvjetnik Jakovljević. 

Odvjetnik Svetozar Vujačić medijima je objasnio kako je silovanje definirano u Krivičnom zakoniku Republike Srbije. Naime, silovanje se definira kao ''obljuba ili s njom izjednačen čin upotrebe sile ili prijetnjom da će neposredno napasti na život ili tijelo tog ili njemu bliskog lica''. To znači da ne mora doći do spolnog odnosa da bi netko bio optužen za silovanje. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije