Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antonela Doko

Od košarke sam odustala zbog zdravlja i sviranja klavira

Foto: Josip Čekada
1/6
03.03.2018.
u 18:46

Mlada glazbenica iz Rijeke predstavila je pjesmu "O čemu pričamo", za koju je nedavno snimila i videospot, a nominirana je i za Porina u kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe.

Manje od četiri godine bile su dovoljne Antoneli Doko da snove pretvori u stvarnost i promakne se u jednu od najemitiranijih i najuspješnijih mladih domaćih glazbenica. Iako svira i pjeva otkad zna za sebe, karijera te simpatične Riječanke započela je singlom “Zato što” 2014. godine.

Vrlo brzo Antonela je snimila i zamijećen duet s Dinom Antonićem “Voli me”, a nakon samo godinu dana primila je nagradu Moj prvi Music pub za mlade i talentirane izvođače emisije “Music Pub” Zlatka Turkalja. Tako je sve počelo. Prije tri godine Antonela se široj publici predstavila debitantskim nastupom na Zagrebačkom festivalu, za koji ima samo riječi hvale.

“Festivali su odlična prilika za predstavljanje sebe kao izvođača i svoje pjesme. Odlično je to iskustvo i šansa za promociju. Zagrebački festival dobro je organiziran, kvalitetan, nastupaju profesionalci, a i vibra je fenomenalna”, priznaje prošlogodišnja dobitnica Porina u kategoriji novog izvođača. Osmanaestogodišnja maturantica Srednje glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci i ove bi godine kući mogla ponijeti kristalnu statuu Porina s obzirom na to da je s pjesmom “Odlična stvar” nominirana za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Nagrade je, kaže, vesele, no više od svega raduju je nastupi pred publikom, od koje se nikada ne bi odvajala.

“Zaista sam sretna kako se sve to odvija. Nema žurbe, sve se slaže polako, ali nadam se stabilno. Uživam u tome. Često mi se dogodi da ne želim da nastup završi te bih najradije ponavljala još deset puta”, otkriva mlada glazbenica. Za pjesmu “O čemu pričamo”, s kojom se ove godine predstavila na Zagrebačkom festivalu, ovih je dana izišao i videospot, a trenutačno je jedna od
najemitiranijih pjesama na domaćim radijskim postajama.

“Igor Modrić redatelj je spota i radio mi je sve spotove osim prvog za pjesmu “Zato što!”. To potvrđuje da sam i više nego zadovoljna njegovim radom i završnim uratkom. Prijatelji smo, poznaje me u dušu kao i autori i producent. Svoja sam na snimanjima i pokazujem pravu osobnost i u pjesmama i u spotovima”, objašnjava.

“Mislim da je najbolje da svatko pronađe svoj osjećaj i svoje mišljenje, što sam htjela dočarati u spotu. Svatko ima svoje gledište. Cilj nam je bio na kraju videa izazvati blagi šok pojavom lutke i nadam se da smo uspjeli”, dodaje Riječanka kojoj je najvažnije slušatelju prenijeti emociju.

“Svi mi nekada nemamo hrabrosti otvoreno i izravno reći ono što mislimo i želimo. Vrtimo se oko nebitnih tema, a glavnu zanemarujemo. U pjesmi je upravo riječ o tome u ljubavi”, tvrdi Antonela. Uz brojne nastupe, Antonela završava srednju školu i priprema se za prijamni ispit na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

“Poprilično sam zauzeta oko toga. Nadam se da će sve proći u najboljem redu. Tako da najviše vremena provodim uz klavir”, kaže glazbenica koja se zbog sviranja odrekla drugih aktivnosti.

“Cijeli je moj život vezan uz pjevanje i sviranje klavira. Trenirala sam košarku, no bila sam primorana odustati zbog zdravlja i očuvanja prstiju kako bih mogla ozbiljnije nastaviti s klavirom”, priznaje. Kad ne pjeva, ne svira i nije u školi, Antonela se najradije opušta uz dobro štivo, obitelj i prijatelje koji su joj u svemu neizmjerna podrška.

“Volim imati vrijeme za sebe. Tad se odmaram i uživam, a najviše me opušta biti u krugu obitelji i prijatelja”, rekla je.
Ove godine trebao bi izići Antonelin debitantski album na kojemu će mjesto pronaći i brojne njezine uspješnice poput “Odlična stvar”, “O čemu pričamo” i “Onaj dan”. Službeni datum izlaska albuma još nije poznat, no Antonela se, kao i njezini brojni obožavatelji, nada da će to biti uskoro.

“Trenutačno sam u strci oko priprema za prijamni ispit i maturu. Uglavnom se time bavim tako da moramo uhvatiti pravi trenutak za promociju prvog albuma. Nadam se tome što prije”, zaključuje glazbenica.

1/17

Komentara 1

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
12:37 04.03.2018.

ja ne bih odustao od tebe nikada 😊😈

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije