Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U svibnju u Portugalu

Poslušajte dio pjesme "Crazy" s kojom Franka nastupa na Eurosongu

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/6
26.02.2018.
u 15:56

Popularna je pjevačica tekst za pjesmu napisala sama, a autor je glazbe Branimir Mihaljević.

Na službenim stranicama Hrvatske radiotelevizije (HRT) danas je predstavljen dio pjesme Crazy kojom će Franka Batelić predstavljati Hrvatsku radioteleviziju (HRT) i Republiku Hrvatsku u svibnju ove godine na ovogodišnjemu 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije u Portugalu.

Popularna je pjevačica tekst za pjesmu napisala sama, a autor je glazbe Branimir Mihaljević.  „Do pjesme smo došli na neočekivan način. Snimali smo u studiju tri pjesme kao prijedloge za Euroviziju i odjednom se prikrala i ova. Branimir ju je počeo svirati na klaviru, ja sam počela pjevušiti tekst i nastala je pjesma Crazy. Jednostavno nam je legla, jer je neobična i neočekivana. Moćna je, emocionalna, snažna i moderna. Nadam se da će se jako svidjeti publici’’, ističe Franka Batelić.

„Franka ima sve kvalitete prave svjetske zvijezde i trudili smo se napraviti svjetsku pjesmu, prateći aktualne trendove, ali istodobno stvarajući potpuno novi zvuk i izvornu atmosferu. U nastajanju pjesme veliku je ulogu odigrao i mladi Denis Mevlja, a miksanje smo povjerili londonskomu studiju Metropolis, ljudima koji su stvorili zvuk Adele, Amy Winehouse, Lane Del Rey i mnogih drugih. Završnu obradu pjesme radit će legendarni londonski studio Abbey Road. Vjerujem da ćete biti ugodno iznenađeni kad čujete pjesmu”, izjavio je Branimir Mihaljević.

Pojedinosti o konceptu njezina nastupa otkrio nam je menadžer Siniša Bevanda. „Želimo lijep i dojmljiv nastup, no nećemo raditi
nikakve velike spektakle. Imamo neke zanimljive ideje i sada je za nas najintenzivnije razdoblje jer treba cijeli koncept uobličiti. Od videospota, kostimografije, pa do nastupa. Dobili smo vrijedne savjete i od priznatih profesionalaca i kolega s kojima smo u Zagrebu radili kada je Franka bila predgrupa Beyoncé, pa nam to puno znači”, ističe Siniša Bevanda.

Voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Tomislav Štengl uvjeren je da će Franka Batelić nastaviti uspješan niz koji su Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Republika Hrvatska ostvarili tijekom posljednje dvije godine. „Nina Kraljić ušla je u završnicu, a sjajni Jacques Houdek prošle je godine prema glasovima publike bio vrlo visoko plasiran. Bio je na kraju trinaesti, što je odličan rezultat među 42 zemlje koje su nastupale. Mislimo da i Franka može ispuniti naš osnovni cilj ulaska u završnicu, a kada uđete u završnicu – sve je otvoreno”, ističe Tomislav Štengl.

Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se od 8. do 12. svibnja u glavnome gradu Portugala – Lisabonu.

Komentara 17

OX
oxymoron
18:55 26.02.2018.

Nista čuli a svi već pljuju.

KR
kruti209
18:29 26.02.2018.

fakat smo puno čuli od pjesme, nema šta. .

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
19:42 26.02.2018.

Tko pjeva Franka ili Čorluka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije