Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
supermanova borba

Njegova priča slama srca: Zbog jedne nesreće nije mogao micati udovima, a disao je samo na aparat

profimedia
12.10.2021.
u 10:08

Posljedica nesreće bila je da ne može micati udovima, a za disanje mu je bio potreban aparat.

Američki glumac, režiser, scenarist i producent Christopher Reeve brojnima je ostao poznat kao jedan od najpoznatijih glumaca u ulozi Supermana, no imao je tužnu životnu priču. Naime, njegov život prerano je završio 10. listopada 2004. godine. Devet godina prije smrti glumac je postao kvadriplegičar zbog pada s konja prilikom jednog konjičkog natjecanja u Virginiji.

Naime, glumac se konjičkim sportom počeo baviti 10 godina ranije, nakon što je naučio jahati za potrebe filma Ana Karenjina te je u tom sportu bio poprilično uspješan. Međutim, na jednom konjičkom natjecanju u preskakanju prepona njegov je konj pred jednom preprekom naglo stao, zbog čega je Reeve preletio preko prednjeg dijela konja i pao udarivši glavom u pod. Težina njegova tijela od gotovo 100 kilograma slomila mu je vrat i prekinula vratnu moždinu. 

Posljedica nesreće bila je da ne može micati udovima, a za disanje mu je bio potreban aparat. Smatra se da je smrt prouzročila reakcija na antibiotik koji mu je dan radi liječenja rane prouzročene pritiskom od dugog ležanja, zbog čega je doživio zastoj srca i umro u 52. godini.

Najveća podrška bila mu je supruga Dana Morosini zbog koje se trudio unatoč teškim okolnostima ostati pozitivan. Markantni glumac i Dana vjenčali su se u travnju 1992. Christopher i Dana aktivirali su se u humanitarnom radu i govorili uime ljudi koji se nose s invalidnošću te su prikupljali novčana sredstva za istraživanje lijeka za paralizu. Godine 1992. dobili su sina Williama. Dvije godine nakon smrti Reevea, 6. ožujka 2006. godine umrla je i Dana nakon borbe s karcinomom pluća kada im je sin imao samo 13 godina. 

Ovo je jedna od najtragičnijih hollywoodskih priča, a brojni fanovi nisu prežalili smrt omiljenog glumca. 

VIDEO>>Kultna serija Seinfeld stiže na Netflix: Kramer je u pilot-epizodi zapravo bio Kessler

Komentara 1

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
10:34 12.10.2021.

tko se toga ne sjeća... doista užasno tužna životna priča, grozna tragedija. Gledao sam ga u "Supermanu", koji je to markantan muškarac bio... zgodan, visok, atletski građen... i onda ostade u kolicima, totalno oduzet. Bog nek mi oprosti, ali možda je i bolje da je napustio takav život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije