Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preokret u slučaju skrbništva

Nina dala podršku Severini: Osjećam bespomoćnost, sram i bijes, ne mogu niti zamisliti kako je njima

Split: Treća večer Melodije Jadrana: Večer novih pjesama
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/11
24.01.2024.
u 19:10

Osjećam bespomoćnost, sram i bijes, ne mogu niti zamisliti kako je njima, a pitam se tko može zaštititi dijete prema kojem se zaista odnose kao prema vreći krumpira. Pretužno i prestrašno - napisala je Nina Badrić na Instagramu

Severina se jučer suočila s novim preokretom u borbi za skrbništvo nad sinom kojeg je dobila u vezi s Milanom Popovićem. Ovaj preokret dogodio se nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu koji je povrijedio Zakon o parničnom postupku. Milan i Severina više neće imati zajedničko skrbništvo, što je 2021. odredio Županijski sud u Splitu, već se Aleksandar, koji će uskoro napuniti 12 godina – opet vraća ocu. Ta odluka odmah stupa na snagu, neovisno o eventualnoj žalbi pjevačice, navodi spomenuti medij. Ovu odluku komentirala je i Severinina kolegica Nina Badrić koja se oglasila na Instagramu i pružila podršku pjevačici. 

- Severina će odlukom Vrhovnog suda sina viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju. Zbog proceduralne pogreške i nekoga tko uopće ne živi u gradu u kojem dijete ide u školu. Osjećam bespomoćnost, sram i bijes, ne mogu niti zamisliti kako je njima, a pitam se tko može zaštititi dijete prema kojem se zaista odnose kao prema vreći krumpira. Pretužno i prestrašno - napisala je Nina Badrić na Instagramu. I brojne druge poznate Hrvatice počele su se javljati javno i iskazivati podršku pjevačici. Voditeljica Marijana Batinić javila se oko slučaja na Instagram Storyju.

 

 

VEZANI ČLANCI

"Ovo nije nikakav post podrške Severini, iako kao majka suosjećam s njom. Ovo je post podrške djetetu kojim se javno šuta i nabija kao da je lopta, a ne dijete koje ima pravo na djetinjstvo. Sudovi bi trebali prije svega voditi računa o pravima i dobrobiti djeteta. U ovoj mučnoj trakavici koja predugo traje ne presuđuju sudovi ni Severini ni Milanu, već malom nevinom Aleksandru. Opet mora pakirati kofere i opet napustiti vlastiti dom kao da je neželjeno dijete. Nepovratno se uništava njegov mali život, i to pred ocima javnosti. Tko će tom malom dječaku objasniti što se događa, tko će mu vratiti ukradeno djetinjstvo?!

Split: Treća večer Melodije Jadrana: Večer novih pjesama
1/17

Kad se ovako lopta s jednim dječakom pred očima svih nas, što se onda tek događa djeci koju ne vidimo... Ne ulazim u sudske presude ni njihov sadržaj, dijete je ovdje najveći gubitnik - njegov gubitak je nenadoknadiv. Biljka usahne kad je premještate po stanu, a ne jedanaestogodišnje dijete.  Severina će preživjeti, preživjela je i sve do sada, ali takav teret da se stavlja na leđa tom malom nevinom biću. Ono taj teret ne može nositi. Aleksandar nije Severina, nije Milan. I trebamo ga zaštititi. Kao i svako drugo dijete u njegovoj situaciji. Ne znam kako, ali znam da mu šutnja nikako ne pomaže. Pišu mi ljudi u inbox da nije jedina bla, bla, ima i gorih slučajeva itd. Naravno da ima, ali bas zato i pišem ovo. Ovdje smo svi mi svjedoci i pratimo cijeli pravosudni reality show u kojem je osuđenik - dijete. I dijete najveće zvijezde je samo nevino dijete - žrtva sustava. I bas zato sto je dijete najveće zvijezde i moćnog poduzetnika, simbol trulog sustava.

Jednom je jedna javna bilježnica (gospođa Mila iz Splita) koja se odmah potom umirovila, donijela neku neobičnu 'potvrdu o činjenicama' kojom je spriječila moju obitelj da naplati svoja potraživanja za njihovo prodano zemljište i tako dozvolila u ovom trulom sustavu da moja obitelj bude pokradena. Pa sada ja pitam sve drage suce i odvjetnike (oprostite što kao pravnica to ne znam, nismo učili o tome) postoji li neka potvrda o činjenicama ili privremena mjera koja ide u korist djeteta, a ne samo bogatih poduzetnika? Neka pravna caka da se dijete opet ne seljaka?", napisala je u podužem Instagram Storyju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije