Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ambiciozan projekt

Nije dugo potrajalo: Zbog ovoga, nažalost, dio zaposlenika UNA TV u Zagrebu će dobiti otkaz

UNA TV
03.08.2022.
u 10:53

Situacija s kabelskim operaterima dovela je, nažalost, do neophodne reorganizacije poslovanja. Iako smo poslovanje mogli potpuno prebaciti u druge zemlje regije, u Hrvatskoj ipak nastavljamo suradnju s vrsnim televizijskim profesionalcima te će u zagrebačkoj podružnici ostati kadar nužan za rad dopisništva, kažu s ove televizije.

Već danima se nagađa kako će brojni zaposlenici u zagrebačkog dopisništva UNA TV dobiti otkaze, a sada je ta informacija i službeno potvrđena priopćenjem koje je došlo s ove televizije u javnosti poznatije i kao "Dodikova televizija" jer se vlasništvo ove televizije povezuje uz Igora Dodika, sina Milorada Dodika. U nastavku prenosimo priopćenje s UNA TV u kojem navode razloge zbog kojih su brojni zaposlenici u Zagrebu dobili otkaz.

"Osnovni koncept i ideja formiranja UNA televizije jest izgradnja moderne medijske platforme u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji koja će za višemilijunsko gledateljstvo kreirati najkvalitetniji program. Medijskim povezivanjem cilj je promovirati najljepše vrijednosti regije kroz raznovrstan sadržaj i produkciju svjetskog standarda.

UNA televizija okupila je tim vrhunskih profesionalaca iz cijele regije koji broji više od 250 zaposlenih, od kojih je 80 renomiranih medijskih eksperata, novinara i voditelja iz Hrvatske. Uložena su milijunska sredstva u izgradnju modernog studijskog prostora, najsuvremeniju produkcijsku opremu i tehniku i postavljeni su najviši standardi.

Unatoč velikom rastu gledanosti UNE u regiji i najavljenoj ambicioznoj programskoj shemi od jeseni u sklopu koje ćemo gledati najveće regionalne zvijezde, misiju i viziju UNA TV u ovom trenutku nije moguće provesti na hrvatskom tržištu. Glavna prepreka je nemogućnost da program naše televizije postane dostupan svim gledateljima. Zato je UNA trenutačno u procesu reorganizacije svog poslovanja.

Kabelski distributeri u Hrvatskoj unatoč uredno dostavljenim dozvolama za emitiranje od regulatorne agencije za elektroničke medije (AEM), dostavljenim zahtjevima za emitiranje i detaljnom programskom konceptu i dalje odlažu odgovor ne navodeći ni jedan opravdani ni logičan argument, a neki su i poslali odbijenice. Zbog ovoga, nažalost, dovedena su u pitanje radna mjesta zaposlenika UNA TV u Zagrebu, a navedeni razlozi su više puta predočeni i detaljno objašnjeni putem dosadašnjih priopćenja za medije.

”U timu UNE našli su se vrhunski profesionalci, najpoznatija novinarska imena kojima smo osigurali najbolje uvjete rada u cijeloj regiji. Kreirali smo multietničku profesionalnu i prijateljsku obitelj. Naše zaposlene birali smo po kredibilitetu, profesionalnosti i uvjerenju koje se uklapa u viziju i misiju naše kuće – da spajamo ljude kroz kvalitetne sadržaje. Situacija s kabelskim operaterima dovela je nažalost do neophodne reorganizacije poslovanja. Iako smo poslovanje mogli u potpunosti prebaciti u druge zemlje regije, u Hrvatskoj ipak nastavljamo suradnju s vrsnim televizijskim profesionalcima te će u zagrebačkoj podružnici ostati kadar nužan za rad dopisništva. Iznimno nam je važno naglasiti da će naša kuća, imajući u vidu da su svi ostali zaposlenici cijenjen i stručan kadar kojem smo neizmjerno zahvalni na dosadašnjem doprinosu i entuzijazmu, ako dođe do pozitivnog odgovora kabelskih operatera, sigurno prvo njima ponovno dati ponudu o poslovnom angažmanu”, poručili su iz menadžmenta UNA televizije.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
malaliba
06:57 04.08.2022.

Samo su nam još oni trebali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije