Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'mojih prvih 50'

Neda Ukraden spektakularnim koncertom u Lisinskom obilježila 50 godina karijere

Neda Ukraden
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/6
20.03.2018.
u 09:29

Koncert nisu propustile i brojne poznate osobe poput Rajka Dujmića, Suzane Mančić, Dalibora Petka...

Pravi spektakl napravila je Neda Ukraden u prepunoj dvorani Vatroslav Lisinski gdje je obilježila 50 godina glazbenog rada. Više od tri sata njezini obožavatelji uživali su u hitovima iz bogate karijere. Neda se još jednom pokazala kao vrsna zabavljačica, pa je između pjesama govorila o detaljima iz svoje karijere, te o nastanku nekih pjesama.

- Još uvijek sam jako popularna u Bugarskoj, a tamo me nekad tražu da im pjevam pjesme koje sam i zaboravila. recimo, jedna od najpopularnijih tamo je "Šumi, šumi javore", koju snapisali Đorđe Novković i Arsen Dedić - rekla je Neda, koja nas je u prvom dijelu koncerta podsjetila na svoje najveće hitove iz perioda najveće slave 80-ih godina. Pjesme poput "Vrati se s kišom" i "Samo je nebo iznad nas" pisali su joj Rajko Dujmić i Zrinko Tutić.

- Ne vjerujem da ljudi slušaju samo jednu vrstu glazbe. Ja volim i sevdah, i trubače, i rock'n'roll - rekla je Neda koja je na koncertu vješto balansirala sa svim stilovima. Na pozornici su je pratili gudački orkestar i bend Pirati, a dovela je i trubače s juga Srbije.

Na pjesmi "Ostariću čekajući na te" violinu je svirala Ana Vurcer iz Učiteljica, a posebni gosti bili su Željko Samardžić u duetu "Šteta baš", i Ivan Zak na pjesmi "Tetovaža". Željko i Ivan otpjevali su po dvije pjesme, a Neda je te trenutke iskoristila da se poput prave dive presvuče dva puta.

Zapjevala je i na engleskom i to Tininu "The Best", podsjetivši na to da je uspoređuju s popularnom rock bakom.

Ipak, najveći show bio je pri kraju koncerta kad je Neda pjevala hitove iz posljednjeg perioda svoje karijere, koje su obilježile pjesme hitmejkera Dušana Bačića. "Da se nađemo na pola puta", "Na Balkanu", "Viljamovka" i druge pjesme podigle su na noge publiku koja je i zaplesala u prepunom Lisinskom.

Očekivano, na kraju smo čuli bezvremensku Novkovićevu "Zora je", za koju je Neda podsjetila da se trebala zvati "Milane Labude".

- Sad mi je i žao da se tako ne zove jer bih je mogla posvetiti zagrebčkom gradonačelniku MilanU bandiću - našalila se Neda, koja se nakon tri sata i 36 pjesama s publikom oprostila uz prigodnu "Došlo doba da se rastajemo".

Neda Ukraden
1/18

Koncert nisu propustile i brojne poznate osobe poput Rajka Dujmića, Suzane Mančić, Dalibora Petka...

Neda Ukraden
1/9

 

Komentara 40

DO
dopizdilomi
08:14 20.03.2018.

"Brejkingnjuz" u blizini obale Francuske Gvajane primjećena dva morska psa.

Avatar rubinet
rubinet
11:18 20.03.2018.

je li pjevala ili pevala? ili oboje?

Avatar rubinet
rubinet
11:35 20.03.2018.

dotična pevačica .jedno vrijeme je mrzila kune..sad ih opet voli..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije