Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrila detalje

Neda progovorila o prijateljstvu s Kićom: Čim bih se nasmijala na poruku, svi su znali da je od njega

Neda Ukraden
Foto: Instagram screenshot
1/7
18.11.2020.
u 18:30

Kićo joj je bio prijatelj i kolega, pa ju je definitivno rastužila njegova smrt. Otkrila je da mu se javila čim je saznala da je u bolnici.

Pjevačica Neda Ukraden prisjetila se Krunoslava Kiće Slabinca. Kićo joj je bio prijatelj i kolega, pa ju je definitivno rastužila njegova smrt. Otkrila je da mu se javila čim je saznala da je u bolnici.

"Ja sam bila u Zagrebu u vrijeme kad je on ležao u bolnici, ali, nažalost, nisam dobila povratnu informaciju iako sam mu slala poruke. Možda nije imao telefon kod sebe ili nije bio u svjesnom stanju" kazala je Neda.
Prisjetila se i vremena kad su surađivali u Njemačkoj. 

"Mi smo bili mlade jugoslovenske zvijezde i bili smo zanimljivi za njemačko tržište. Radili smo zajedno i koncerte i turneje", rekla je Ukraden pa otkrila kakav je odnos imala sa Slabincem: 

"Stalno je smišljao viceve i slao ih samo meni. I dalje imam sačuvane skoro sve. Čim mi stigne poruka, a ja se nasmijem, ljudi znaju da je od njega"

Podsjetimo, Krunoslav Kićo Slabinac napustio na je prošli petak u 77. godini života. Od voljenog glazbenika sutra će se na zagrebačkom krematoriju oprostiti članovi obitelji, prijatelji i kolege glazbenici. Posljednji ispraćaj zakazan je za 12.40 sati u veliko dvorani, a uoči samog ispraćaja detalje o istome medijima je otkrio Kićin sin Pavao.   - Tatina želja bila je da ga kremiraju. Bit će sahranjen u Aleji velikana u krugu obitelji - rekao je glazbenikov sin za 24 sata. Od Kiće će se pjesmom oprostiti  kolege i prijatelji Ante Gelo, Miran Glinac i Drago Laban koji će izvesti njegov hit 'Plavuša'. Okupit će se i tamburaši koji će izvesti pjesmu 'Otišo je moj otac polako'. Pustit će se i pjesma 'My way' u izvedbi Elvisa Presleya, jer su Kiću zvali našim Elvisom.

U isto vrijeme od Kiće će se oprostiti i njegovi Slavonci uz zvukove tambure koji će odjekivati u nekoliko slavonskih gradova – Osijeku, Đakovu, Županji, Našicama, Vinkovcima... - Kiću ćemo ispratiti uz prisustvo najbližih suradnika i obitelji, uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Bit će pokopan uz sve državne počasti – kazao nam je Branko Uvodić, Kićin dugogodišnji prijatelj. - Sve nas je, 13. studenog 2020. godine u jutarnjim satima, iznenadila vijest da je preminuo velikan slavonske glazbe i legenda svjetskoga glasa, naš bećar i roker Kićo Slabinac. Epidemija koronavirusa sprječava nas da ga na posljednji počinak ispratimo onako kako bi to mi Slavonci željeli i kako iznad svega Kićo zaslužuje. No oni koji ga znaju, kažu da nam neće zamjeriti i da je Kići uvijek i za sve bila dovoljna pjesma.

Pjesma od koje, i za koju, je čitav život živio. Krunoslav Kićo Slabinac bit će pokopan u četvrtak, 19. studenoga u Zagrebu, na Krematoriju u Velikoj dvorani, u 12 sati i 40 minuta. U skladu s epidemiološkim mjerama, brojni građani koji su željeli ispratiti ga na posljednje počivalište, to neće moći učiniti. Zato smo prihvatili ideju njegovih kolega Hrvatske glazbene unije, Podružnice Osijek i zajednički ćemo organizirati Kićin glazbeni ispraćaj - priopćili su iz Kabineta osječko-baranjskog župana Ivana Anušića. Na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, u četvrtak u 12 sati i 40 minuta, Kićini kolege glazbenici odsvirat će njegove dvije skladbe. Ovoj su se inicijativi pridružili i drugi gradovi na području istoka Hrvatske, pa će se u isto vrijeme iste skladbe izvoditi i u Đakovu na Strossmayerovom trgu i u Županji na Trgu kralja Tomislava, a vjerujemo kako će to učiniti još gradova i općina organizirajući u isto vrijeme izvođenje istih skladbi na svojim trgovima. Nakon izvođenja skladbi na osječkom trgu, glazbenici će se uputiti na Promenadu kako bi u rijeku Dravu pustili ruže za Kiću. Sve Osječanke i Osječani koji žele na ovaj način simbolično ispratiti legendu tamburaške i zabavne glazbe, dobitnika nagrade za životno djelo Osječko-baranjske županije, pozivamo da, poštujući epidemiološke mjere, držeći međusobni razmak i noseći masku za lice, dođu na osječku Promenadu gdje će duž rijeke Drave od centra grada pa do Tvrđe na nekoliko lokacija moći uzeti ružu i položiti ju u Dravu.

Na Trgu Ante Starčevića, s pogledom na Korzo koje je Kićo često isticao u svojim javnim istupima, tijekom cijeloga dana građani će moći poslušati Kićine najveće hitove. - Ispratimo ga dostojanstveno, štiteći svoje i zdravlje svojih najbližih, a glazbom i cvijetom pokažimo da smo mu zahvalni na svemu što je dao Slavoniji - poručuju iz Osječko-baranjske županije.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije