Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova sezona

Natjecatelj je u 'Milijunašu' na pitanju za 125.000 kn tražio pomoć publike i džokera zovi, ali nije točno odgovorio

Foto: HRT
1/4
22.09.2022.
u 21:46

Tko je napisao bestselere "Put naprijed" i "Poslovanje brzinom misli", glasilo je pitanje na koje je Martin mogao birati između sljedećih odgovora: Steve Jobs, Bill Gates, Elon Musk i Jeff Bezos.

Martin Radelja iz Zagreba bio je prvi natjecatelj u novoj sezoni popularnog HRT-ovog kviza "Tko želi biti milijunaš?"- Glatko je išao njegov put do 11. pitanja na kojem je ovaj  magistar strojarstva zaposlen odlučio iskoristiti prvog džokera. Pitanje je glasilo: Najmnogoljudniji europski otok ima koliko puta više stanovnika od drugog najmnogoljudnijeg? Ponuđeni odgovori su bili: Oko dva puta, oko četiri puta, oko sedam puta i oko devet puta.

Martin je uzeo džoker pola pola i ostali su mu odgovori oko sedam i oko devet puta. Odabrao je točan odgovor - oko devet puta i osvojio iznos od 64 tisuće kuna. Sljedeće pitanje je bilo: Tko je napisao bestselere "Put naprijed" i "Poslovanje brzinom misli"? Mogao je birati između sljedećih odgovora: Steve Jobs, Bill Gates, Elon Musk i Jeff Bezos. Zaključio je kako bi mu kod odgovora na 12. pitanje mogla pomoći publika i koristi svoj drugi džoker - pitaj publiku. Njih 41% odlučilo se za Steva Jobsa, 25% za Billa Gatesa, 22% za Elona Muska te 12% za Jeffa Bezosa. Nije bio siguran koliko je publika točno odgovorila na ovo pitanje i uzima i džoker zovi. Njegov džoker nije bio siguran te je u posljednjim sekundama rekao da je ili Bezos ili Musk. Odgovor džokera se nije poklapao s mišljenjem publike i Martin je kao konačan odgovor ponudio  Steva Jobsa i pogriješio jer je točan odgovor bio Bill Gates i zato nije osvojio 125 tisuća kuna. Srećko Kajić iz Đeletovaca bio je sljedeći natjecatelj koji je sjeo preko puta voditelja Tarika Filipovića. 

Do desetog pitanja nije imao većih problema, ali na desetom pitanju koje je glasilo: koju je "titulu" u svjetskim razmjerima zaradio njujorški neboder Steinway Tower, nije bio siguran u odgovor? Odgovori su bili: najniži neboder, najviši neboder, najširi neboder ili najuži neboder.

Riskirao je i odgovorio - najuži neboder što je bilo točno i osvojio je 32 tisuće kuna. S kim su Vatreni odigrali prvu natjecateljsku utakmicu, bilo je 11. pitanje. Srećko je mogao birati između Estonije, Italije, Litve i Ukrajine. Rekao je da zna nekoga ili čak dvojicu koji bi to trebali znati i odlučio se za džokera "zovi". Nažalost njegov džoker nije znao točan odgovor i rekao je da misli da se radi o Italiji. Srećko je odlučio uzeti i džoker "pola-pola" i ostale su mu Estonija i Ukrajina. Kao konačan odgovor na 11. pitanje ponudio je Estoniju, što je bio i točan odgovor koji mu je donio 64.000 kuna, a igru nastavlja u sljedećoj emisiji.

VIDEO Alen Vitasović otvoreno o supruzi, alkoholu, estradi: To što naša djeca slušaju, ja nemam komentara

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije