Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez dlake na jeziku

Naša pjevačica podijelila iskustvo zaražene prijateljice pa oplela po političarima: 'Sve me ovo boli'

ivana plechinger
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/7
07.07.2020.
u 06:43

- Ono što sam primijetila u izbornoj noći - dok su jedni slavili, a drugi pokušavali osmijehom prikriti tugu - je zadivljujuća sposobnost virusa da nestane kad to odgovara svim našim političarima! Dok roditelji ne mogu do svoje djece u bolnice, oni ne nose maske i ne poštuju razmak ne od 2 m nego ni od 2 cm - napisala je ljutito Plechinger.

Pjevačica Ivana Plechinger osvrnula se na jučerašnje izbore koji su zbog pandemije koronavirusa mnogočemu bili drugačiji. Na biralištima su se poštivale epidemiološke mjere dezinfekcije i socijalne distance, no na iste su neki u stožerima čekajući rezultate zaboravili. Razljutilo je to pjevačicu koja je oplela po političarima i podijelila iskustvo svojih dviju prijateljica zaraženih koronavirusom.

ivana plechinger
1/6

- Ono što sam primijetila u izbornoj noći - dok su jedni slavili, a drugi pokušavali osmijehom prikriti tugu - je zadivljujuća sposobnost VIRUSA da NESTANE KAD TO ODGOVARA SVIM NAŠIM POLITIČARIMA! Dok roditelji ne mogu do svoje djece u bolnice, oni ne nose maske i ne poštuju razmak ne od 2 m nego ni od 2 cm! Dok moji kolege muzičari ne mogu održavati koncerte, pobjednici slaveći prolaze kroz masu koja ih grli! Dok mi ne smijemo u javni prijevoz bez maske, maske za političare u izbornoj noći, nagurane rame do ramena - ne vrijede! - započela je Ivana.

-Želim vas navesti na razmišljanje. Što se to događa? Imam dvije prijateljice s iskustvom virusa; jedna je pozitivna, ni ona ni čitava njena obitelj nemaju nikakve simptome, provode vrijeme u izolaciji u groznoj grižnji savjesti što im se to uopće dogodilo. Za drugu se slutilo da ima koronu, pošto je bila na “krivom mjestu u krivo vrijeme”, zbog sumnje u koronu nije mogla vidjeti svoju bebu danima, voljena joj je mama umrla, nije mogla ni oprostiti se s njome, da bi se saznalo nakon predugo vremena da nije zaražena. Uvijek sam za oprez, uvijek sam za odgovornost, ali kada gledam ovo jučer, kako virus nestaje s lica zemlje onda kad to SVIM našim političarima odgovara, ne pričam o desnima, ni lijevima, pričam o svima njima koji ne poštuju čak ni vlastite propise, dok se nama životi mijenjaju i mnogi ne smiju raditi, zaista me sve to boli. Mislim da je vrijeme da zahtijevamo da se očituju SVI o vlastitom ponašanju, svi do jednog! Jer ako se to odnosi na sve nas, zašto mi ne možemo u bolnice djeci, zašto mi ne možemo uz koncerte slaviti, zašto mi ne možemo proglasiti da za nas korona također ne vrijedi? - pita se Plechinger koja unatoč svemu i dalje se namjerava pridržavati propisanih mjera.

Foto: Daniel Pavlić

- I dalje ću nositi masku u javnom prijevozu, i dalje ću poštovati zakone, i dalje ću biti oprezna i “trackati” ruke gelom kad god mislim da to treba, radit ću to po uputama istih onih koji ih se ne drže, a još i više po svojoj savjesti, isto želim i vama.
Ali želim također da se po svojoj savjesti ponašaju svi, a ne samo mi... - zaključila je Ivana Plechinger.

 

Ključne riječi

Komentara 11

PI
Piksy
10:10 07.07.2020.

Bravo..sve isto mislim kao vjerojatno i vecina normalnih ljudi..

Avatar saaarac
saaarac
08:35 07.07.2020.

Tko je ova

DR
DrugZoka
09:08 07.07.2020.

jel to ona o Beogradu ili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije