Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPUTILA PISMO

Naša je glumica ogorčena: 'Zašto smo svi žrtve ove monstruozne prevare?'

Mia Begović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
06.10.2020.
u 08:29

U podužoj objavi na Facebooku Mia Begović upozorila je kako glumci u gradskim kazalištima i dalje imaju manje koeficijente plaća od zaposlenih u Holdingu s istom stručnom spremom

Glumica Mia Begović na svom je Facebook profilu uputila otvoreno pismo Domagoju Rebiću, glavnom tajniku Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, u kojem je upozorila na nepravdu prema umjetnicima zagrebačkih gradskih kazališta.

Foto: Daniel Pavlić

"Cijeneći Vaš napor, ne uspijevam se suzdržati od prijedloga, a i ne vidim zašto bih, budući da u ovakvim, nemogućim i povijesnim trenucima, glumački sindikat šuti. Ne samo da šuti, već nas ignorira. Nas, svoje članove. Upravo zbog toga i usprkos tome, kao zamjenica povjerenika SK 'Kerempuh', a i članica sindikata, slobodna sam Vas uputiti na ogromnu nepravdu, prema nama umjetnicima, kada nam je gradonačelnik nudio da se naši koeficijenti izjednače s istim (stručna sprema), u Poglavarstvu i Holdingu", upozorila je Begović, i dodala da se prije dvije godine u razgovoru sa sindikatom dogovorilo da će se to isposlovati tijekom idućih pregovora.

Mia Begović
1/11

"Tada smo bili krivo informirani. Podastrli su nam lažne tabele, nažalost,  predstavnici "našeg" sindikata. Kome i zbog čijih interesa, vrijeme će pokazati. Zašto smo svi s visokom stručnom spremom (s najvećim državnim i međunarodnim nagradama), žrtve ove monstruozne prevare, pa naši cijenjeni kolege odlaze u punu mirovinu s 4000 kn, umjesto sa 6000 kn. Dok su se isti koji su rušili taj sjajni prijedlog  poslodavca (Grada Zagreba i gdina Bandića, gradonačelnika), izborili za plaću nivoa Vaše, od 15.000 kn", zaključila je Begović. 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 30

UM
Umjereni
09:22 06.10.2020.

Dakle, za jednu glumicu, a imajući u vidu da se njihov posao vrti oko čitanja, interpretacije i prenošenja teksta, pisane riječi, njezina je nepismenost zastrašujuća. Agresivno i pogrešno korištenje zareza, nepoznavanje ije/je, zastrašujuće neznanje da se glagolski nastavci ne odvajaju od korijena (nije će te). To je osoba koja dane provodi čitajući, a zatim memorirajući tekstove i onda u javnost pošalje ovakav ogledan primjer nepismenosti. To je meni neshvatljivo. U svako ozbiljnijoj gimnaziji ovakav tekst bi dobio ocjenu nedovoljan.

SP
Sparks18
09:26 06.10.2020.

Gospođo, zaposliti se u nekom kazalištu koje zarađuje (takvih u ovom društvu nema), pa tražite povisicu. Na osnovu čega bi glumci imali velik koeficijent. Dok imate poslove van kazališta lumpujte, a sada molitve pomoć od običnih građana koje budimo iskreni prezirete.

Avatar Golum
Golum
09:00 06.10.2020.

Dok je imala sponzora onda je sutila, sponzor ju izbacio pa sad fali love koju mora sama zaraditi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije