Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačno sreća

Nakon velike tragedije Šimunić i supruga Christine okreću novi list

Joe Šimunić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
21.03.2019.
u 19:19

Prošlo je skoro godinu dana od neshvatljivog gubitka trogodišnje kćerkice, a Joe i Christine Šimunić se suočavaju s novom stvarnošću. Imaju dvoipogodišnjeg sina Juru, a čini se kako je na putu i prinova.

On je treći na ljestvici hrvatskih reprezentativaca po broju nastupa, nakon Darija Srne i Stipe Pletikose. Nekada je igrao za zagrebački Dinamo, a bio je i pomoćni trener hrvatske reprezentacije od 2015. do 2017. godine nakon čega se odlučio povući iz javnosti i posvetiti obitelji.

Ime Josipa 'Joea' Šimunića odjeknulo je u hrvatskoj javnosti nakon što je skandirao pozdravom 'Za dom spremni' na utakmici s Islandom 19. studenog 2013. godine na maksimirskom stadionu, zbog čega je okončana njegova reprezentativna karijera. U nedavnom intervjuu za medije izjavio je kako bi, sve uzveši u obzir, tada vikao 'Hrvatska, Hrvatska!' umjesto pozdrava koji je obilježio ustaški režim.

Ipak, Joea Šimunića nastavio je pratiti konzervativni glas kada je donacijom podržao produkciju dokumentarca 'Jasenovac – istina' Jakova Sedlara, koji je godinu dana ranije izrežirao film o Joe Šimuniću 'Moja voljena Hrvatska' 2015. godine. Povukavši se sa travnjaka, Joe se odlučio skrasiti s Christinom Marie, hrvatskom Kanađankom s kojom je u bračnu luku uplovio 2013. godine. Nedugo zatim dobili su prvo dijete, kćer Lucianu, a u listopadu 2016. godine stigao je i sin Jure.

Sretni par nije mogao ni slutiti tragediju u 2018. godini koja će ih obilježiti za cijeli život.
Jedne nedjelje u ožujku prošle godine, Luca je dobila temperaturu od 38. Bili su uvjereni da nije ništa strašno. Ujutro je ponovno imala vrućicu, ali je bila dobre volje i igrala se s bratom. Temperatura nije padala pa se u utorak navečer probudila plačući. Nakon posjeta pedijatru, zaključili su da je u pitanju gripa, iako nije bilo klasičnih simptoma poput kašljanja i curenja nosa. Došli su kući, a Luce je normalno ručala i potom zaspala.

Joe Šimunić
1/8

Kad se sat vremena poslije probudila plačući, znali su da nešto nije u redu. – Ne sviđa mi se kako izgleda. Nazvali smo ponovno pedijatra, on je radio u popodnevnoj smjeni. Samo nam je kratko rekao: 'Otiđite u infektivnu kliniku'- ispričao je Joe Šimunić za Jutarnji list u listopadu prošle godine. Nakon pregleda u bolnici, Luce je morala ostati na liječenju. Potom je uslijedio niz komplikacija. Dijagnoza encefalitisa u srijedu pa izolirani virus gripe H1N1 u četvrtak, zbog čega su odahnuli jer, ipak je u pitanju bila samo gripa. Doduše, u petak je bila prebačena na intenzivnu skrb, a u subotu ujutro su počele konvulzije.

U noći sa subote na nedjelju je nastupila moždana smrt, a mala Luce živjela je još tjedan dana, premda je bila moždano mrtva.
U tih tjedan dana Šimunićima se okrenuo cijeli svijet. Na Uskrs 2018. godine Luce je poslijednji put izdahnula, a iscrpljujući gubitak i bol bili su nestvarni. Na sprovod preminule djevojčice koji se održao četiri dana kasnije na zagrebačkom Mirogoju okupilo se nekoliko stotina članova obitelji i prijatelja.

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

–Da smo znali ono što danas znamo i cijepljenje protiv gripe bilo bi u 'kalendaru cijepljenja' naše Luce – rekao je Josip i istaknuo kako je Luciana bila cijepljena svim obaveznim cjepivima, pa čak i dodatnim, ali ne i protiv gripe.

Prošlo je skoro godinu dana od neshvatljivog gubitka trogodišnje kćerkice, a roditelji se suočavaju s novom stvarnošću. Imaju dvoipogodišnjeg sina Juru, a čini se kako je na putu i prinova. Naime, jučer su par ulovili naši objektivi u šetnji, a na slikama je vidljiv Christinin trudnički stomačić. Izvori bliski bivšem nogometašu potvrdili su nam da obitelj čeka bebu, a spekulira se da je Christine trudna već sedam mjeseci.

Pogledajte koji Hrvati javno svjedoče vjeru.

Ključne riječi

Komentara 17

IL
ilijan
19:53 21.03.2019.

Josipe i godpo Kristina uz vas su svi ljudi dobre volje. Sve najbolje.

MA
maladaK
19:41 21.03.2019.

Sretno!

ME
medvedgrad
19:57 21.03.2019.

Joe, legendo, svako dobro Tebi i Tvojoj obitelju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije