Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEDJELJA'

Nakon uspjeha 'Tome' snima se film o još jednoj legendi narodne glazbe

Džej Ramadanovski
Foto: Screenshot
1/4
04.12.2021.
u 14:49

- Uzbudljiva priča o životu Džeja Ramadanovskog prikazana je bez suvišne patetike, s upečatljivim likovima. Scenarij se drži bitnih činjenica iz njegove biografije, tretirajući ih sa simpatijama prema glavnom liku - rekli su članovi komisije Filmskog centra Srbije

Nakon što je film "Toma" oborio rekorde gledanosti u kinima u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni Hercegovini, u Srbiji uskoro planiraju snimanje filma o još jednoj legendi narodne glazbe, Džeju Ramadanovskom. Ideju o snimanju biografskog filma pjevača podržala je komisija Filmskog centra Srbije. 

Naziv djela trebao bi biti 'Nedjelja' prema pjesmi koja je proslavila Džeja, a u nedjelju je i preminuo. 

- Uzbudljiva priča o životu Džeja Ramadanovskog prikazana je bez suvišne patetike, s upečatljivim likovima. Scenarij se drži bitnih činjenica iz njegove biografije, tretirajući ih sa simpatijama prema glavnom liku - rekli su članovi komisije Filmskog centra Srbije. 

Podsjetimo, Džej Ramadanovski preminuo je lani u 57. godini, a imao je problema sa srcem. Njegov život nije bio lak. Naime, obilježilo ga je teško odrastanje i činjenica da je već s 11 godina završio u jednom popravnom domu u Beogradu. 

- Navečer kad legnem kroz glavu mi prolaze razne slike iz prošlosti. Često sanjam popravni dom. Za sve vrijeme mog boravka tamo, majka me nijednom nije posjetila, dolazio je samo otac - kazao je Džej jednom prilikom. 

- Majka je brinula o mojim sestrama, a otac o meni. Često zaplačem zbog toga. U mojoj grupi u domu je bilo 12 problematičnih dječaka. Više puta smo išli na razgovor s psihologom, to je bilo obavezno. Od cijele te grupe samo smo nas četvorica uspjeli u životu, osnovali smo obitelj i počeli smo raditi. Ostali su nastavljali mijenjati domove i tko zna kako su završili - zaključio je pjevač.

Džejeva kći, Marija Ramadanovski, u veljači ove godine u intervjuu za srpski Kurir rekla je da je dobila više ponuda za film o Džeju. 

- Traže me scenarij, a ja ne znam tko bi to mogao napraviti onako kako dolikuje. S druge strane, ne znam pola njegovog života i ne mogu ispričati kako se rodio, živio u domu, što je bilo s roditeljima. Znam osnovno, ono što i cijeli Balkan, ništa više od toga - otkrila je Marija.

VIDEO: Alec Baldwin u prvom intervjuu nakon ubojstva snimateljice na setu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije