Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometna nesreća

Nakon podizanja optužnice oglasio se Cetinski, evo što kaže

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/7
09.01.2019.
u 22:15

Posljednjeg dana prošle godine Općinsko državno odvjetništvo je podignulo optužnicu protiv Tonya Cetinskog zbog teške prometne nesreće.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli posljednjeg dana prošle godine podignulo je optužnicu protiv Tonija Cetinskog zbog teške prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Podsjetimo, istraga je pokazala kako je 3. studenog prošle godine Ibrahim Kevljanin zvan Braco (62) ležao na cesti u teškom alkoholiziranom stanju kad je preko njega prešao Mercedes popularnog pjevača. Nakon nesreće, koja je izazvala veliki interes medija i javnosti, policija je zatražila i provjeru je li u trenutku nesreće Cetinski razgovarao ili eventualno pisao SMS poruke odnosno sve relevantne podatke o prometu njegova mobitela koji bi policiji mogli biti od koristi u istrazi.

Provjereni su i svi podaci o tome je li unazad pet godina bilo pritužbi građana na ponašanje vozača u ulici u kojoj se dogodila nesreća, a izlistan je i “prometni dosje” vozača. Cetinski nije bio pod utjecajem alkohola.


 

Pjevaču se optužnicom stavlja na teret da je spomenutog datuma oko trinaest sati upravljao automobilom iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa. Dolaskom do nepreglednog oštrog zavoja u lijevo skrenuo je a da se prethodno nije uvjerio može li tu radnju poduzeti na siguran način po druge sudionike u prometu. Također ga se tereti da je vozio prebrzo s obzirom na stanje ceste i vidljivost te da je „olako smatrao da do štetnih posljedica neće doći“.

Terete ga da nije obratio pažnju na pješaka koji je na leđima ležao na kolniku Puste ulice narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te koji je smrtno stradao na mjestu događaja. Tony je poslao kratku izjavu o optužnici:

- Budući da ne želimo utjecati na sud polemizirajući o svemu putem medija mogu vam dati samo kratku izjavu: Naravno da smatramo da napisano u optužnici nije ono što se dogodilo, ali ako se u daljnjem postupku dokaže bilo kakva krivnja s moje strane, za svoje sam eventualne pogreške spreman odgovarati. Ono što mi je teže od bilo kakvog sudskog procesa, osude i javnog linča je sama činjenica da sam sudjelovao u takvoj nesreći koja je ostavila duboku traumu prvenstveno obitelji pokojnika kao i meni i mojoj obitelji unatoč tome što se trudim dalje funkcionirati, raditi i živjeti. Nije lako, ali mora se. Hvala svima koji su uz mene.



Za jedan ženski magazin je nedugo nakon nesreće opisao situaciju u kojoj se našao:

– Morate pažljivo skretati, gotovo i stati da biste uopće mogli ući između dva zida i skrenuti lijevo, a tako sam i postupio. Jako sporo, kao da izlazim iz parkinga, skrenuo sam lijevo i odmah nakon skretanja osjetio da se nešto dogodilo ispod podvozja automobila. Stao sam i izišao iz automobila i pogledao ispod auta i nisam ništa vidio. Pogledao sam drugi put, iz drugog kuta i vidio ono što sam najmanje očekivao - čovjeka. Taj prizor cijeli život će mi biti urezan u sjećanje - ispričao je Cetinski.

Jedino što je u tom trenutku želio znati je li osoba ispod automobila živa i htio je napraviti sve samo da ga spasi. No kako se pokazalo, Kevljanin je ostao na mjestu mrtav, a Tony, kao ni jedan drugi član obitelji Cetinski, nije došao na sprovod što je pogodilo obitelj stradalog. U idućim danima pjevač ima pravo prigovora na optužnicu da ukaže na nepostojanje osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela, a o odgovoru odlučuje optužno vijeće.

Kad optužnica postane pravomoćna tj. kad tri suca ustvrde da nije manjkava slijedi priprema rasprave pred sudom, očitovanje o krivnji, uvodni govori te prilaganje dokaza. Zatim se pita okrivljenika želi li svoju obranu iznijeti na početku ili kraju postupka. Izvodit će se prometno vještačenje, saslušati eventualni svjedoci, sudska medicinska struka, a na kraju ispitati optuženi.

Za članke za koje ga terete može dobiti od 1-8 godina zatvora ili djelomičnu uvjetnu kaznu, objasnio nam je odvjetnik Veljko Miljević.

Pogledajte koje svađe poznatih su obilježile 2018. godinu

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije