Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u Rovinju

Podignuta optužnica: Cetinskog terete za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/2
09.01.2019.
u 12:35

Cetinskog se tereti za prebrzu vožnju i prelaženje vozilom preko tijela pješaka

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 31. prosinca 2018. podiglo optužnicu protiv Tonija Cetinskog zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona.

Cetinskom se optužnicom stavlja na teret da je 3. studenoga 2017. oko trinaest sati upravljao osobnim vozilom kolnikom Puste ulice u Rovinju iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa. Dolaskom do nepreglednog oštrog zavoja na lijevu stranu (dio naseljene gradske jednosmjerne ulice s uslužnim i ugostiteljskim objektima u širem centru grada), gdje je uzak kolnik vertikalno omeđen zidovima zgrada i bez nogostupa, tereti ga se da je vozilom ulazio u taj zavoj a da se prethodno nije uvjerio može li tu radnju poduzeti na način siguran po druge sudionike u prometu.

Također ga se tereti da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da automobil može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, kao i svjestan da takvom vožnjom u takvim uvjetima može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, a olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći.

Uslijed svega navedenog, okrivljenika se tereti da nije obratio pozornost na pješaka koji je ležao na kolniku Puste ulice već je vozilom prešao iznad tijela Ibrahuma Kevljanina zvanog Braco koji je na leđima ležao na kolniku narušenog zdravlja zbog srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te je smrtno stradao na mjestu događaja. Tony se obratio kratkim priopćenjem:

-Budući da ne želimo utjecati na sud polemizirajući o svemu preko medija mogu vam dati samo kratku izjavu: Naravno da smatramo da napisano u optužnici nije ono što se dogodilo, ali ako se u daljnjem postupku dokaže bilo kakva krivnja s moje strane, za svoje sam eventualne pogreške spreman odgovarati.

Ono što mi je teže od bilo kakvog sudskog procesa, osude i javnog linča je sama činjenica da sam sudjelovao u takvoj nesreći koja je ostavila duboku traumu prvenstveno na obitelj pokojnika kao i na mene i moju obitelj unatoč tome što se trudim dalje funkcionirati, raditi i živjeti nije lako ali mora se. Hvala svima koji su uz mene.

Za počinjeno djelo predviđena je kazna od 1-8 godina zatvora.
 

Ključne riječi

Komentara 39

ZN
Znakovljenagrbu
13:35 09.01.2019.

Opa! 31.12. "državne institucije rade svoj posao"! Znači, ipak rade, ne primaju samo plaću :))

Avatar Grunf
Grunf
13:07 09.01.2019.

stvarno su brzi nema što

PR
PrimoracRi
13:51 09.01.2019.

Biži, Toni u Bosnu. Svi tamo bježe dok je vrime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije