Naslovnica Showbiz Estrada

Podignuta optužnica: Cetinskog terete za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom

Cetinskog se tereti za prebrzu vožnju i prelaženje vozilom preko tijela pješaka
09. siječnja 2019. u 12:35 39 komentara 8844 prikaza
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 31. prosinca 2018. podiglo optužnicu protiv Tonija Cetinskog zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona.

VELIKI KONCERT Tony Cetinski, Nina Badrić, Massimo i Vesna Pisarović, darivali najljepšim božićnim poklonom!

Cetinskom se optužnicom stavlja na teret da je 3. studenoga 2017. oko trinaest sati upravljao osobnim vozilom kolnikom Puste ulice u Rovinju iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa. Dolaskom do nepreglednog oštrog zavoja na lijevu stranu (dio naseljene gradske jednosmjerne ulice s uslužnim i ugostiteljskim objektima u širem centru grada), gdje je uzak kolnik vertikalno omeđen zidovima zgrada i bez nogostupa, tereti ga se da je vozilom ulazio u taj zavoj a da se prethodno nije uvjerio može li tu radnju poduzeti na način siguran po druge sudionike u prometu.

veliki dan Tony Cetinski objavio važnu odluku! Komentari podrške pljušte sa svih strana

Također ga se tereti da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da automobil može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, kao i svjestan da takvom vožnjom u takvim uvjetima može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, a olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći.

supertalent Tony Cetinski oduševljen Adninom izvedbom: 'Ti si pobjednik svemira!'

Uslijed svega navedenog, okrivljenika se tereti da nije obratio pozornost na pješaka koji je ležao na kolniku Puste ulice već je vozilom prešao iznad tijela Ibrahuma Kevljanina zvanog Braco koji je na leđima ležao na kolniku narušenog zdravlja zbog srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te je smrtno stradao na mjestu događaja. Tony se obratio kratkim priopćenjem:

-Budući da ne želimo utjecati na sud polemizirajući o svemu preko medija mogu vam dati samo kratku izjavu: Naravno da smatramo da napisano u optužnici nije ono što se dogodilo, ali ako se u daljnjem postupku dokaže bilo kakva krivnja s moje strane, za svoje sam eventualne pogreške spreman odgovarati.

tony cetinski 2. rođendan Magente 1 Tony Cetinski koncertom oduševio puni Trg bana Jelačića

Ono što mi je teže od bilo kakvog sudskog procesa, osude i javnog linča je sama činjenica da sam sudjelovao u takvoj nesreći koja je ostavila duboku traumu prvenstveno na obitelj pokojnika kao i na mene i moju obitelj unatoč tome što se trudim dalje funkcionirati, raditi i živjeti nije lako ali mora se. Hvala svima koji su uz mene.

Za počinjeno djelo predviđena je kazna od 1-8 godina zatvora.
 

Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas