Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'U IME UKRAJINE'

Nakon nadmetanja 20 gradova poznato je gdje će se održati Pjesma Eurovizije 2023. godine

2022 Eurovision Song Contest in Turin
Foto: YARA NARDI/REUTERS
1/12
07.10.2022.
u 20:37

Grad  Beatlesa, Frankie Goes to Hollywood i The Wombats priredit će spektakularni događaj sljedećeg svibnja nakon što su pobijedili konkurenciju iz Glasgowa.

Liverpool je izabran za domaćina prvog natjecanja za pjesmu Eurovizije koje će se održati u Velikoj Britaniji nakon 25 godina, objavio je BBC. 

Grad  Beatlesa, Frankie Goes to Hollywood i The Wombats priredit će spektakularni događaj sljedećeg svibnja nakon što su pobijedili konkurenciju iz Glasgowa.

Natjecanje dolazi u Ujedinjeno Kraljevstvo nakon što ovogodišnja pobjednica, Ukrajina, nije mogla preuzeti domaćinstvo zbog rata.
Dužnosnici Liverpoola rekli su da će se događaj, u M&S Bank Areni s kapacitetom od 11.000 gledatelja, održati "u ime Ukrajine".
Objava je uslijedila nakon žestokog procesa nadmetanja, u kojem je 20 mogućih gradova domaćina smanjeno na posljednja dva.

Glasgow je bio favorit kladioničara, ali Liverpool sada može očekivati ​​tisuće posjetitelja i djelić globalne pozornosti u svibnju. Oko 160 milijuna TV gledatelja diljem svijeta pratilo je ovogodišnji show uživo.

Bogata glazbena povijest grada već privlači stotine tisuća glazbenih turista svake godine, a njegovi prošli veliki događaji uključuju dodjelu MTV Europe Music Awards 2008. godine. Velika Britanija je u prošlosti bila domaćin Eurovizije osam puta, posljednji put u Birminghamu 1998. No 2023. bit će prvi put da se natjecanje održava u Liverpoolu.

Zemlja pobjednica obično je domaćin natjecanja sljedeće godine, ali nakon što je njihov predstavnik Sam Ryder bio drugi Ujedinjeno Kraljevstvo zamoljeno je da se uključi i preuzme ulogu domaćina. 

VIDEO: Angelina Jolie podnijela tužbu protiv Pitta, optužila ga za zlostavljanje 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
20:58 07.10.2022.

Eurovizija.. Još neka eu agencija? U rangu naših turističkih zajednica? Otkako politika drma i glazbenom scenom, ovaj događaj je postao nečiji predizborni skup. Totalno nevažan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije