Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napravila je dokumentarac

Nakon godina šutnje glumica otkrila: Silovao me moćnik iz srpske filmske industrije

Foto: Facebook
1/4
22.08.2020.
u 16:47

Danijela Štajnfeld svoj dokumentarac "Hold me right" predstvila je na ovogodišnjem izdanju Sarajevo Film Festivala

Glumicu Danijelu Štajnfeld najviše je obilježila uloga Mariole koju je prije 15 godina igrala u film "Ivkova slava", a sada je ova 36-godišnja glumica u dokumentarnom filmu "Hold me right", koji je predstavila na ovogodišnjem izdanju Sarajevo Film Festivala donijela priče osoba koje su prošle seksualno zlostavljanje i uznemiravanja, a među tim pričama je i njezina priča.

- Moja ideja je bila da napravim film o posljedicama silovanja i seksualnog zlostavljanja iz perspektive žrtve i iz perspektive ljudi koji su napravili te zločine. Kada sam pogledala sirovi materijal u tom trenutku sam se ohrabrila i u posljednjem trenutku odlučila da i ja podijelim svoju priču - otkrila je Danijela gostujući u emisiji TV Sarajeva. Kaže kako ovim filmom želi ukazati da je ovo jedan društveni problem i da je poruka filma da slušamo žrtve seksualnog nasilja i zlostavljanja i da im pomognu da shvate da neće biti osuđivani ako zločin prijave.

Nikada prije nije pomislila da će i svoju priču ispričati javno jer nakon što je bila seksualno zlostavljana nije se usudila niti je smjela reći što joj se dogodilo jer je znala da će to imati posljedice i za njezinu obitelj i za nju i njezinu karijeru i tada se povjeravala svom laptopu i snimala je videa u kojima je pričala o svom iskustvu. Svoju priču tada nije mogla ispričati jer se bojala i jer je njezin silovatelj jedan moćnik iz srpske filmske industrije čije ime u dokumentarcu ne otkriva, ali poručuje svim žrtvama kako nisu krive i ne treba ih biti sram govoriti o tome.

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
18:16 22.08.2020.

Sad kad se krenu javljat sve one koje su kao šutile sve ove godine, pa kad krenu ove tzv nevladine udruge, pa naslovi po novinama, pokrenula je lavinu, haos u regionu, dosta je više itd itd, biće cirkusa i materijala barem za jedno pet godina.

DA
DarthVader
18:51 22.08.2020.

I nakon toliko godinica jos jedna silovana. Ronim krokodilske suze.

AT
atlantisind
17:12 22.08.2020.

Ako se vec desilo sto ne kaze ko je.Izgleda mi da je to samo fikcija da bi se dobilo prostora u medijima inace karijera je propala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije