Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maya Sar

Najljepše što mi se dogodilo jest da mi je i muž glazbenik

maya sar
Jasmin Fazlagić
05.10.2013.
u 15:33

Pjevačica će u Zagrebu održati koncert 23. listopada, a povodom toga je otkrila zašto joj je trebalo četiri godine da napravi svoj prvi studijski album te kako joj je surađivati sa suprugom

Pjevačica Maya Sar u Zagrebu će održati koncert 23. listopada, a povodom toga je otkrila zašto joj je trebalo četiri godine da napravi svoj prvi studijski album te kako joj je surađivati sa suprugom

Iako ste već neko vrijeme dio estrade u Bosni i Hercegovini tek ste nedavno izdali album na kojem ste radili četiri godine. Zašto vam je trebalo tako dugo?

- Volim studiozan pristup svemu, a to iziskuje puno vremena, energije i pomicanje granica, kako bi ono na čemu radim postalo dovoljno dobro, da bih mogla reći da je gotovo. Album “Krive riječi”, objavljen za Aquarius Records, sniman je u deset glazbenih studija, počevši od Sarajeva, mog matičnog studija “Long Play”, Zagreba, Beograda, Istanbula, pa do Rima. Drago mi je da ljudi koji su toliko dugo isčekivali album, sada već biraju svoju najdražu pjesmu.
Jeste li na kraju dobili produkt s kojim ste zadovoljni i biste li sada napravili nešto drugačije?

-
 Neskromno mogu reći da sam albumom jako zadovoljna i da su moje želje i očekivanja ispunjena u potpunosti. Vjerovatno ću za koju godinu misliti da je nešto trebalo drukčije napraviti, ali u tome jeste draž. .Da napredujemo, da sami sebi postavljamo nove izazove, istražujemo, kako bi svaka nova pjesma, svaki novi album bili bolji.

U sklopu koncertne promocije albuma dolazite u Zagreb. Što obožavatelji mogu očekivati?

- Radujem se koncertu u Zagrebu, posebno jer mi u zadnjih godinu dana konstantno stižu upiti fanova iz Hrvatske. Sada će me moći čuti na "domaćem terenu". Koncert je planiran za 23.listopada u VIP CLUB-u, jednom od meni najdražih mjesta u Zagrebu. Posebno se radujem što ću uz desetočlani bend, sastavljen od mojih dragih prijatelja, glazbenika koji su svirali na albumu, izvesti te iste pjesme, tako da će zvuk biti potpuno autentičan.
 Album je vaš autorski proizvod. Gdje nalazite inspiraciju za pisanje pjesama i je li riječ uvijek o autobiografskim trenucima?

-
 Sve moje pjesme su istinite priče. Autobiografske, ili priče meni bliskih ljudi. Trenutak spoznaje inspiracije je nešto posebno. Tada počinje magija i to je najintenzivniji trenutak u procesu nastanka pjesme. Smjelost je ovako transparentno dijeliti svoje emocije sa tolikim brojem ljudi. Razumijevanje i prihvaćanje od strane publike je nagrada.
Radite li ustupke u glazbi. Pristajete li i na nešto što vam se ne sviđa?

-
 Iako sam pobornik kompromisa, kada je glazba u pitanju to ne radim. Glazba kao i svaka druga umjetnost, na posebne načine dopire do duše. Ne smatram da je usluga prema samom sebi, a ni prema publici raditi stvari koje vam nisu prirodne i bliske, i u koje sami ne vjerujete.

Nastupali ste na Eurosongu, sve popularniji ste i u regiji.... Kakvi su vaše glazbene ambicije? Što želite ostvariti?
- Pjesmu “Korake ti znam” sam davno napisala, neznajuci da će baš Eurosong biti prilika da pjesma zaživi. Svatko treba prepoznati i biti svjestan talenta koji posjeduje,  njegovati ga i ne bahatiti se. Voljela bih da glazba uvijek bude moje utočiste i izvor radosti, a nikako rutina. Divim se umjetnicama poput Josipe Lisac, Gabi Novak, koje su tokom karijere ostale dosljedne sebi. Za mene je to ispravan put, iako sam svjesna da itekako ima svoju cijenu.

 Radili ste kao profesorica glazbenog odgoja. Je li vam žao što ste ostavili taj posao?
- Nakon diplomiranja na glazbenoj akademiji, zaposlila sam se u glazbenoj školi, što je bio neki logičan slijed događaja. Dok sam radila kao profesor klavira,  zbližila sam se sa svojim učenicima, koji mi, moram priznati nedostaju. Međutim, autorstvo je nešto što me jako dugo i intenzivno okupira, i došla sam do momenta kada sam trebala odlučiti čemu da dam prednost i u potpunosti se predam. Mislim da sam napravila ispravnu odluku.

Radite sa suprugom. Je li to prednost ili nedostatak i polazi li vam za rukom da odvojite profesionalno od privatnog?

- Nista ljepše mi se nije moglo dogoditi, nego da sa svojim životnim partnerom dijelim strast prema glazbi. Moj suprug, Mahir Sarihodžić, je glazbeni producent skoro dvadeset godina. Upoznali smo se u studiju, kada sam kao šesnaestogodišnjakinja dosla snimiti prvu pjesmu. Mahiru dugujem najveću zahvalnost što je moj album “Krive riječi” nastao. Naša harmonija iz privatnog života se preslikava i na poslovni odnos. Najbliži smo suradnici, radimo kao autorski tim i jedno drugom smo najveća podrška, a i najstroži kritičari.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije