Naslovnica Showbiz TV

Nada Rocco: Uz sirovu hranu u 67. godini osjećam se bolje no ikada

Jedem sve voće i povrće, zatim alge, proklijale žitarice bez glutena, puno klica te orašaste plodove koji su fantastična zamjena za meso, kaže vitalna Nada Rocco
08. travnja 2014. u 10:22 1 komentara 9072 prikaza
rocco
Foto: Nova TV
Pogledajte galeriju 1/5

– Po meni čovjek uopće ne bi trebao biti bolestan kad bi se pravilno hranio jer je prehrana najbolja preventiva bolesti. I Hipokrat je liječio sirovom hranom i govorio “neka tvoja hrana bude tvoj lijek i neka tvoj lijek bude tvoja hrana” – kaže umirovljena glumica Nada Rocco, koja već desetak godina uživa u blagodatima prehrane bez termičkih obrada. U 67. godini osjeća se bolje nego ikada.

Fantazija od torte

– Ovo je najbolje razdoblje moga života! Osjećam se slobodno, svaki mi je dan prekrasna igra i avantura i jako sam sretna – smiješi se Nada.

Priprema sirove hrane pomogla joj je da pobijedi zdravstvene probleme.

– Nakon samo mjesec dana na sirovoj hrani krvna mi se slika toliko poboljšala da se i liječnica iznenadila. Poslije pet mjeseci osteoporoza se vratila u osteopeniju, dakle stanje se popravilo, nisam više imala problema sa sinusima i nestale su alergije. Postala sam puno energičnija, odlično sam spavala i probava mi je bila fantastična – ističe.

Svojim umijećem pripreme sirovih jela oduševljava i žiri showa Celebrity MasterChef Nove TV. Prošli su tjedan pali na koljena pred Nadinom ukusnom i zdravom tortom od limete.

– Torta od limete zaista je posebna jer su u kremi veliki komad đumbira i limetin sok, a kombinacija tih namirnica daje vrlo zanimljiv i potpuno nov okus – objašnjava Rocco.

>>Ako ćemo se još malo družiti, možda me uspiješ nagovoriti!

Sudjelovanje u kulinarskom showu, dodaje, ne doživljava kao natjecanje.

– Celebrity MasterChef za mene je lijepo druženje i igra. Glumci su vječita djeca, vole istraživati, igrati se i eksperimentirati. Kad su mi rekli da je emisija humanitarnog karaktera, odmah sam pristala – govori Nada pa otkriva koje su namirnice svakodnevno na njezinu meniju.

– Jedem sve voće i povrće, zatim alge, proklijale žitarice bez glutena, puno klica te orašaste plodove koji su fantastična zamjena za meso jer su izuzetno bogati bjelančevinama i to puno kvalitetnijima od onih u mesu. Izbacila sam mliječne proizvode jer stvaraju sluz u organizmu i od tada nemam problema sa sinusima. Upotrebljavam zobeno i rižino mlijeko, a i radim ga od orašastih plodova i sjemenki – kaže i savjetuje:

Kuharica izlazi uskoro

– Ako ljudi nisu u stanju sasvim prijeći na sirovu hranu, mislim da bi trebali barem dvaput godišnje biti na sirovom i očistiti organizam. Nada ne živi isključivo na sirovim obrocima, kombinira ih s ayurvedskom prehranom i makrobiotikom, a svoj put prema pronalasku savršenog načina prehrane ispričat će u vlastitoj kuharici “Moje sirove strasti”, koja bi trebala izaći za 15 dana.

Nutricionizam kao stil života

Preksinoć sam do tri ujutro završavala kuharicu jer sam zahvaljujući MasterChefu našla izdavača kojeg sam tražila pet godina – uzbuđeno će Nada Rocco. U “Mojim sirovima strastima” glumica će s čitateljima osim vlastitih recepata podijeliti i svoja iskustva s prehranom, od djetinjstva preko školovanja i osnivanja obitelji do danas. – U mladosti nisam znala ništa o nutricionističkim vrijednostima, a danas mi se oko toga vrti život – kaže Nada.

Biznis akademija
PROMO
Besplatne video edukacije o digitalnom poslovanju
  • Avatar DŠ.....
    DŠ.....:

    Kineska medicina preporučuje kombiniranje sirove i kuhane hrane. Glavni su obrok žitarice punoga zrna i povrće. Inače, tek 3 posto ljudi ima problema s glutenom.