Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak korijenima

Na glazbenoj sceni sada imamo dva Prljava kazališta: Filešu se pridružio Bogović i u rujnu izdaju album

Zagreb: Davorin Bogović u Muzeju Novog vala
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
24.07.2023.
u 20:16

Album će objaviti kao Prljavo kazalište jer su on i Bogović osnivači benda i s njima je u novoj postavi i Alen Kraljić bivši član benda Pips, Chips & Videoclips, a Tihomir Fileš ne skriva kako bi mu bilo neizmjerno drago da im se pridruži i Ninoslav Hrastek također jedan od osnivača Prljavog kazališta

Bubnjar Tihomir Fileš zajedno s Davorinom Bogovićem i Alenom Kraljićem, bivšim članom benda Pips, Chips & Videoclips osnovao je novo Prljavo kazalište te u rujnu izdaju album "Underground". Fileš nam je u razgovoru objasnio zašto izdaju album baš ovog naziva, je li i dalje u kontaktu s Jasenkom Hourom i članovima drugog Prljavog kazališta kojem je Trgovački sud 29. srpnja prošle godine ukinuo privremenu mjeru te prema njoj smiju nastupati pod imenom 'Prljavo kazalište'.

- Ima puno razloga zbog kojih smo se mi odlučili na snimanje novog albuma koji smo nazvali "Underground". Možemo samo o nekima; kao prvo meni je neizmjeran užitak što sam mogao svirati sa svojim starim prijateljima i glazbenicima koji su i nositelji ovog projekta. Uz to sam osobno imao ugovornu obavezu snimanja još jednog diskografskog izdanja albuma Prljavog kazališta za Croatia Records, to je bila obaveza još od prije pandemije koronavirusa i to sam odlučio ispoštovati. Tijekom tog pandemijskog perioda sam intenzivirao svoja druženja s Bogovićem i Kraljićem s kojim se poznajem još iz dana kada je moja firma "Heroj ulice" izdala prvi album Pipsa. Kako mi ne znamo ništa drugo nego svirati svoje pjesme, počeli smo se svakodnevno družiti i zajedno svirati. Zajedno smo radili na tekstovima nekih predložaka Kraljinih pjesama i tako smo nekako iznjedrili tih deset pjesama s ovog albuma. - opisuje nam Fileš proces nastanka novog materijala koji će pod imenom "Underground" biti objavljen 22. rujna u izdanju Croatia Recorda. Priznaje kako je najteži dio bio nagovoriti Davorina Bogovića da im se pridruži u bendu.

VEZANI ČLANCI

-  Najteže nam je bilo nagovoriti našeg Davorina Bogovića da nam se pridruži i otpjeva cijeli materijal koji smo nekako podsvjesno i svjesno od početka krojili za njega, a odluku da uđe u bend konačno je donio kad smo mu prezentirali demo snimke tih desetak novih pjesama pa se i on sam u njih zaljubio. S Bogovićem sam pio kavu svih ovih godina, još tamo od 1981. godine kad je prvi put otišao iz benda pa do danas i zvao sam ga da gostuje na koncertima Prljavog kazališta kad god je to bilo moguće. - naglašava bubnjar Tihomir Fileš. Album će objaviti kao Prljavo kazalište jer su on i Bogović osnivači benda, a ne skriva kako bi mu bilo neizmjerno drago da im se pridruži i Ninoslav Hrastek. 

- Želja mi je da nam se pridruži Nino Hrastek jer tako bismo, osim Kralje, tada bili u bendu mi svi osnivači Prljavog kazališta i ekipa s prvog i drugog albuma. Tu smo se negdje i pozicionirali, jer ćemo svirati onako kako je Prljavo kazalište zvučalo od 1977. godine do 1981. godine to jest od prvog albuma do "Crno bijelog svijeta". Možda je za nečiji ukus to premalo komercijalno i previše rock ali to je ono što mi slušamo i što najbolje znamo raditi i zato smo i nazvali album "Underground". To je neki naš povratak korijenima i povratak zvuku Prljavog kazališta kakvo je nekada bilo. - veli Fileš.

VEZANI ČLANCI

Na naše pitanje hoće li na koncertima Prljavog kazališta izvoditi i pjesme koje potpisuje Jasenko Houra, kaže nam:  - Sada u ovom momentu se radi isključivo o diskografskom uratku koji će imati deset novih pjesama i ovaj tjedan snimamo i spot za pjesmu "Svemirski tobogan" a onda kako će se to sve skupa razvijati...Mi ćemo predati naš album na sud javnosti i nadamo se da će se svidjeti ljudima. Ovdje nitko ne radi protiv nikoga, Houra radi svoje, mi svoje i u krajnjoj liniji imat ćemo na glazbenoj sceni 20-ak novih pjesama. Mi se veselimo njihovom albumu, nadam se da se i oni vesele našem, a ljudski je da priželjkujemo da naš bude bolji. S Hourom je u kontaktu samo službeno na sudu, ali ovom prilikom nije htio govoriti o sudskom sporu oko imena Prljavo kazalište. Zamolili smo i Damira Ramljaka Tigra, menadžera drugog Prljavog kazališta da se osvrne na Filešovo pokretanje novog Prljavog kazališta s Bogovićem, na što nam je odgovori: Nemamo komentar, ne pratimo. Kontaktirali smo i Jasenka Houru, ali do objave ovog članka nije uzvratio na naš poziv i poruke. 

VIDEO Rade Šerbedžija otkrio zašto je prvo odbio Angelinu Jolie, a onda ipak pristao na njezinu ponudu

Komentara 2

Avatar Optimyst
Optimyst
07:10 25.07.2023.

"Želja mi je da nam se pridruži Nino Hrastek jer tako bismo, osim Kralje, tada bili u bendu mi svi osnivači Prljavog kazališta." Osim Houre ,a ako ćemo baš cjepidlačiti jedan od osnivača je bio i Zok Cvetković.

Avatar rubinet
rubinet
21:13 24.07.2023.

Ovo će baš biti zanimljivo. Novi ljudi, nove zamisli. Vidjet ćemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije