Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godina dana bez njega

Mislav Bago politiku je imao u malom prstu, a nije se libio postavljati i ona najškakljivija pitanja

Foto: Nova TV
1/23
18.08.2023.
u 10:25

Otišao je u 49. godini života, a njegova smrt potresla je mnoge koji su ga rado slušali i gledali na televiziji

Prije točno godinu dana iznenada nas je napustio jedan od omiljenih hrvatskih novinara i reportera, višestruko nagrađivani Mislav Bago. Otišao je u 49. godini života, a njegova smrt potresla je mnoge koji su ga rado slušali i gledali na televiziji. Od njega su se biranim riječima danima opraštali brojni političari, kolege novinari i reporteri, ali i ostali koji su imali prilike provoditi vrijeme s njim. 

Bago je karijeru započeo 1994. kao  novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta Branimira Bilića. Samo godinu dana nakon toga radio je priloge za redakcije informativnog i religijskog programa. Istovremeno pratio je Hrvatski sabor i stranački život.  U unutarnjoj politici specjalizirao se za rad Vlade i Hrvatskog Sabora. Od 1995. godine sudjelovao je u stvaranju svih izbornih emisija, te je aktivno pratio sve procese vezane uz izbore. Godine 2001., bio je prvi autor izbornog projekta. Mislav je isto tako bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008. Godinu dana nakon toga postao je novinar i urednik na Novoj TV.  

VEZANI ČLANCI

Od početka je sudjelovao u svim važnim projektima u predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima te izborima za Europski parlament. Pratio je sve velike događaje i političke afere, te one koje su uvelike utjecale na hrvatsko društvo kao što je poplava u Slavoniji.   Dobitnik je i niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu, a 2003. i 2006. za najbolji intervju, za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom dobio je nagradu Novinar godine 2006.  Europski pokret BiH Mislava je Bagu 2013. godine proglasio najboljim novinarem regije te ga nagradio za njegov doprinos novinarstvu.

Mislav je bio poznat po tome kako se nije libio postavljati i ona najškakljivija pitanja svim političarima, bez obzira jesu li iz vlasti ili oporbe. Često je gledatelje i podučavao političkom sustavu Hrvatske, izborima, ali i svim onim zakulisnim radnjama koje su uobičajene u politici.

- Ne mislim da ikome padne mrak na oči kada mene vidi. Ja samo pitam, pa ako nema odgovora pitam opet, pa ako nema odgovora opet... Moj je posao inzistirati na odgovorima koji zanimaju naše gledatelje. U intervjuu i pitanje i odgovor mogu zadati udarac, no gledatelji, samo oni i nitko drugi, na kraju ocjenjuju tu „borbu“ - kazao je Bago prije dvije godine u intervjuu za Večernji list. Dodao je i kako nikad nije odbio intervju s nekim političarem.

- Svi političari su na svoj način i dobri i loši. Recimo, predsjednik Milanović zna biti zahtjevan sugovornik jer treba pratiti njegov tijek misli. Ivo Sanader bio je isto takav - kazao je Bago koji se i dobro nosio s kritikama.

- Kritike i komplimenti su sastavni dio ovog posla i na njih se moraš naviknuti jednom kad se odlučiš za ovaj poziv. Prema njima nikada ne možeš postati ravnodušan, ali našao sam neki svoj unutarnji mir zahvaljujući kojem podnosim i jedno i drugo - rekao je tada Mislav.

VIDEO Mijoković iskreno: 'Prije ovoga nisam znala ni pričati, za sve sam bila glupa Simona'

Ključne riječi

Komentara 10

MM
MMarko657
11:26 18.08.2023.

Svakog izgubljenog života je šteta i ne razumijem znam zašto ikoga zanima kako je bilo tko umro. Ali kao novinar, Mislav Bago je uz svoju prijateljicu Maju Sever bio najdosljedniji provoditelj novinarstva kojemu su površnost i nepristojno zagovaranje vlastitih ideja i jeftinih interesa osnovni modus operandi, modus operandi kojim je Z. Vrabec Mojzeš uništila stojedinicu. Iskreno se nadam da će uskoro proći vrijeme ograničeno pismenih i histeričnih novinara.

LO
Lolita3
11:35 18.08.2023.

Odoše i Mislav i Milan....

DA
dario5555
11:20 18.08.2023.

jel se zna išta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije