Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'oživi me'

Mirta Šurjak i Viktorija Rađa učile postupak oživljavanja

oživi me
Foto: PR FOTO
1/16
06.10.2014.
u 10:17

Proteklog vikenda se u Splitu i Zadru održalo predstavljanje kampanje 'Oživi me' gdje su brojne poznate osobe i građani sudjelovali u edukaciji kojom im je omogućeno vježbanje postupaka oživljavanja na lutkama uz stručni nadzor...

Proteklog vikenda se u Splitu i Zadru održalo predstavljanje kampanje "Oživi me" gdje su brojne poznate osobe i građani sudjelovali u edukaciji kojom im je omogućeno vježbanje postupaka oživljavanja na lutkama uz stručni nadzor.

Tako su se u Splitu na Rivi uz mnogobrojne građane educirali Petra Nižetić, Viktorija Rađa, Ivo Perkušić, Mirta Šurjak, Nikša Skelin, Zdeslav Vrdoljak i Jure Marelja. Dan nakon Splita, u nedjelju, edukacija se održala u Zadru gdje su kampanju podržali kapetan košarkaškog kluba Zadar Ive Ivanov te glumica Tamara Šoletić koji su uz okupljene Zadrane na Forumu također prošli vježbanje postupaka oživljavanja. Kampanja "Oživi me" je nacionalna javnozdravstvena kampanja kojom se želi podignuti razina svijesti građana te educirati javnost o važnosti poznavanja jednostavnih postupaka oživljavanja osobe koja doživi srčani zastoj.

Nositelj kampanje je Zaklada Hrvatska kuća srca koju je osnovao Grad Zagreb radi promicanja i unapređenja kardiovaskularnog zdravlja. Suorganizatori kampanje su Hrvatsko kardiološko društvo sa stručnom potporom te Udruga StEPP čiji su članovi, mladi liječnici i studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu osmislili ovu kampanju koju će provoditi diljem Hrvatske. Podršku projektu su dali Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Hrvatski zavod za javno zdravstvo, dok je Grad Zagreb pokrovitelj cijele kampanje. Sljedećeg vikenda, u subotu 11. listopada održat će se educiranja građana Rijeke, potom 18. listopada na rasporedu je Zagreb te 25. listopada Osijek.

Foto: PR FOTO

>>Duje Čop pokrenuo prvu hot spot lokaciju kampanje 'Oživi me'

>>U humanitarne svrhe: Rozga konačno u slatkom izdanju

Komentara 2

SE
sestrićna
11:50 07.10.2014.

šta mirta je taj postupak nije naučila s rosom ?

Avatar mama mia
mama mia
10:42 06.10.2014.

Bravo djevojke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije