Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skladan brak

Mira Furlan zbog ljubavi je otišla iz Hrvatske: 'Imali smo samo jedno drugo, a borili smo se često i sami sa sobom'

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/5
22.01.2021.
u 10:00

Krajem 1991. godine Mira je otišla u Beograd, a potom je zajedno s Goranom emigrirala u Ameriku kako bi izbjegli političke pritiske i etničke tenzije koje su ih pratile zbog krize u kojoj se nalazila Jugoslavija.

Glumačka scena ostala je bez još jedne velike glumice. U 66. godini života preminula je Mira Furlan. Glumica je već dulje vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac. Zbog teške bolesti posljednjih nekoliko mjeseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici u SAD-u pružena najbolja moguća liječnička skrb, bolest je, nažalost, bila jača. Mira je bila jedna od rijetkih zvijezda koja je uspješno balansirala između privatnog života i posla. Godinama je bila u skladnom braku s redateljem Goranom Gajićem. Njihova ljubav započela je još 1986. godine, nedugo nakon što je Mira upisala engleski i francuski jezik na Filološkom fakultetu. Vezu su održavali na relaciji Zagreb – Beograd.

11.03.2016., Rijeka - U HNK Ivana pl. Zajca odrzana konferencija uoci premijere predstave 'Kasandra' redateljice Nade Kotovic. Glumica Mira Furlan. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Krajem 1991. godine Mira je otišla u Beograd, a potom je zajedno s Goranom emigrirala u Ameriku kako bi izbjegli političke pritiske i etničke tenzije koje su ih pratile zbog krize u kojoj se nalazila Jugoslavija. Prvo vrijeme živjeli su u New Yorku, a ruku podrške pružila im je i glumica Milena Dravić koja im je dala svoje američke kontakte kako bi se lakše snašli na početku. U prvo vrijeme Mira je radila kao konobarica, prodavačica i prevoditeljica, dok je njezin suprug bio dostavljač, asistent montaže i montažer. Iako u javnosti nije voljela govoriti o svom privatnom životu, Mira je u jednom od intervjua otkrila kako je njihov brak preživio sve teškoće emigracije.

04.07.2010., Ljetno kino Jadran, Dubrovnik - Ugledni ceski redatelj i veliki zaljubljenik u Dubrovnik Jiri Menzel veceras je preuzeo Master nagradu za zivotno djelo koju dodjeljuje Libertas Film Festival u ljetnom kinu Jadran. Mira Furlan s muzem Goranom Gajicem i sinom Markom. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

– Ljubav je ključ. Ljubav bi se uvijek probila kroz sve moguće teškoće, probleme i izazove. Imali smo samo jedno drugo, borili smo se i s vanjskim okolnostima, a često i sami sa sobom. Povremeno, ne uvijek, uspijevali smo nadvladati svoje slabosti i sumnje. Održali smo se zajedno, a to je važnije od love i karijere – istaknula je svojedobno Mira za Gloriju. U braku sa suprugom Goranom, koji je između ostalog režirao Sofoklovu Antigonu i jednu epizodu Babilona 5, dobila je i danas 22-godišnjeg sina Marka Lava koji je rođen i odrastao u Los Angelesu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije