Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Dobro jutro” slavi

Meštar: Tigar me uhvatio šapom, a gosta lupila struja

Foto: HRT
1/7
27.04.2018.
u 20:57

Meštar i Karmela Vukov Colić prisjetili su se raznih anegdota koje ih vežu za 26. godina snimanja emisije Dobro jutro, Hrvatska.

Jedna od najdugovječnijih domaćih emisija, Dobro jutro Hrvatska, danas je proslavila 26. rođendan, a čast da vode slavljeničku emisiju pripala je dobro znanim TV licima, Davoru Meštroviću i Karmeli Vukov Colić.

– Ne znam je l’ bih bio ponosan ili smušen kad mi se ljudi obrate s: “Ajme, gledao sam vas kad sam bio mali, moja vas je baka tako voljela, dok sam bila beba, mama kaže da sam bila mirna samo kad je išla vaša emisija” – govori Meštar koji je najdugovječnije lice ove emisije.

– Tog prvog tjedna bio sam na rasporedu s Vedranom Međimorec u četvrtak, 30. travnja 1992. Kada danas gledam snimku te prve emisije, ne mogu vjerovati koliko se toga promijenilo: od tehnike, koncepcije i scenografije – priznaje Meštar kojeg uz godine rada na HRT-u vežu i brojne uspomene i anegdote.

- U našoj emisiji padale su metalne protupožarne ljestve, tigar me je jednom šapom zgrabio za kravatu, jazz-glazbenika je tresnula struja nepropisnog električnog pojačala. Na sreću, struja nije bila toliko jaka, oporavili su se i glazbeni broj izveli bez greške. Sada je to duhovita anegdota, ali tada nam nije bilo svejedno – otkrio nam je 50-godišnji voditelj.

– U našoj se emisiji oduvijek moglo pronaći “za svakog ponešto”. Tijekom godina ugostili smo tisuće ljudi, skuhali u studiju stotine i stotine jela, javljali se uživo iz svih krajeva Lijepe Naše, uvijek se trudili da jutra naših gledatelja budu puna informacija i zanimljivosti. I oni su nam to vjernošću uzvraćali – naš je studio uvijek bio produžetak njihovih dnevnih soba, a mi osobe s kojima ujutro ispijaju kavu – kaže nam HRT-ova voditeljica Karmela Vukov Colić koja je, baš kao i njezini ostali kolege iz emisije – Meštar, Daniela Trbović, Frano Ridjan, Mirko Fodor, Ljiljana Vinković, Ognjen Golubić, Zlata Mück Sušec te urednica Larisa Banek i urednica projekta Ana Milić – ponosna na dosadašnji rad.

– Želimo prije svega da naši gledatelji budu zadovoljni. Potom dugovječnost – rođendanske su želje ekipe “Dobro jutro Hrvatska”, koja će nam zasigurno još godinama jutra činiti lakšima i zanimljivijima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije