Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lijepa gesta

Mejaši poklonili pjesmu Istri

Mejaši poklonili pjesmu Istri
Foto: Promo
08.06.2018.
u 09:55

Mejaše čeka dugo ljeto koje će provesti radno svirajući po Hrvatskoj i susjednim zemljama

Popularni tambruaši u starkama, Mejaši, u novoj pjesmi “Ale, ale” premijerno su zapjevali na kajkavskom narječju, a uz vesele, ljetne ritmove ponovno donose samo njima karakteristični glazbeni humor koji su ovoga puta složili autori Denis Dumančić i Nenad Ninčević dok su za aranžman zaslužni Dumančić i Branimir Mihaljević. 

“U našem posljednjem singlu pod nazivom “Ale ale” pokusali smo ukratko i na šaljiv način opjevati najdraže i najprepoznatljivije običaje regija Lijepe naše. Kako je najučestalije pitanje bilo:”A gdje je Istra?”, odlučili smo lijepom gestom, odnosno pjesmom pokazati kako nam je zaista stalo do Istre i naših Istrijana.” - rekao je Edo.

“U zadnjih nekoliko godina obišli smo Istru uzduž i poprijeko i za taj dio Hrvatske nas veže jako puno lijepih uspomena i koncerata. Odličan istarski pršut, masline i vino bili su i više nego dobra motivacija za dodatnu strofu pjesme. Ako se ljudima svidi drage volje ćemo je dodati u pjesmu i na koncertima.” - rekao je Nikola Bosilj koji je zaslužan za tekst o Istri. 

Mejaše čeka dugo ljeto koje će provesti radno svirajući po Hrvatskoj i susjednim zemljama, a Novu 2019. godinu će dočekati u dalekoj Australiji gdje će održati čak sedam koncerata. Mejašima će to biti druga australska turneja u dvije godine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije