Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kulinarski show

Masterchef: Dijabetičar Ljubo Matulin maher za slatko

masterchef
22.04.2011.
u 10:54

Neki kandidati u showu istaknuli su se posebnim vještinama u pripremi jela – Ljubo u kolačima, Davor u mesu...

Oštre kritike Mate Jankovića, Tomislava Gretića i Radovana Mančića svakim danom sve više dopiru do kandidata Masterchefa. Jednostavnost im je jedan od glavnih kriterija u pripremi jela, a tanjuri su im sve maštovitiji i šareniji. Pokazali su što su im jače strane i koje namirnice pripremaju s posebnim guštom, tko je najveći kreativac, tko najviše eksperimentira, kome idu slana jela, a kome slastice... Najviše pohvala u ovom tjednu zaradio je simpatični i uvijek dobro raspoloženi Ljubo Matulin, čija je bistra juha od leće bila jako slasna žiriju. A prste su polizali kad im je Ljubo servirao voćno iznenađenje od jabuke i ananasa. Iako je dijabetičar i slatko mu je zabranjeno, u pripremi kolača pravi je maher. Potvrdili su to i njegovi protukandidati koje često razveseli finim gibanicama.

– Inače su mi omiljeno jelo salate jer moram paziti što jedem, a omiljeni mi je kolač gibanica s višnjama – kaže Ljubo kojem je najveći gušt kad može kuhati za puno ljudi. Što ih je više, to bolje. Slow food područje je na kojem caruje Srđana Jevtić.

– U slow food ušla sam kao student mediteranske poljoprivrede, delegat sam od 2006. godine. Slow food želi zaštititi autohtone namirnice koje propadaju. Ja sam sada u osnivanju opatijske podružnice Slow fooda – pohvalila se Srđana koju na opatijskoj tržnici znaju sve prodavačice. Vedran Beg definitivno uživa u svakom trenutku provedenom za štednjakom jer njegova su jela uvijek među kreativnijima.

 – Uvijek pokušavam napraviti nešto autorsko i novo. Za mene je bitno da jelo ne bude samo hrana nego doživljaj i da se konzumira sa svim osjetilima, pa čak i s ušima. Najdraže mi je bilo jelo s arbunom, tris od arbuna koji je asocirao na semafor – objašnjava Vedran. Najskloniji eksperimentiranju je Marko Gajski jer je opušten i ne opterećuje se ishodom. Svaki recept mu je izazov i zanima ga kako funkcioniraju začini u raznim kombinacijama.

– Istaknuo bih moj buncek, to mi je jedno od najdražih jela jer sam spojio sve što volim, lijepi komad mesa s lukom i gljivama – otkrio nam je Marko. Vješt u spremanju mesa je i Davor Šreng. Iako ga doma ne priprema tako često, taj zanat je ispekao na raznim veselicama gdje se bez mesa ne može.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije