Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23. PORIN

Massimo najbolji sa sedam nominacija

14.02.2015., Zagreb - Massimo Savic na Dan zaljubljenih odrzao koncert u Domu sportova. Photo:Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/12
15.02.2016.
u 20:45

Izabrani glazbenici koji konkuriraju za prestižnu glazbenu nagradu koja će najboljima biti dodijeljena 17. ožujka

Dok se svjetska glazbena krema okupila u Los Angelesu u kojem su noćas podijeljeni Grammyji, mi u Hrvatskoj večeras smo doznali koji su naši glazbenici nominirani za njemu svojevrstan domaći pandan – glazbenu nagradu Porin.

Rokerski album godine

Porinovi su glasači 23. godinu zaredom birali svoje favorite u 35 kategorija. Od toga u 33 kategorije po njih troje, a u onoj za pjesmu godine i album godine, koje imaju status najprestižnijih i najatraktivnijih, u svakoj po petero.

Onako ugrubo rezime je sljedeći: najviše nominacija – njih sedam zaradili su Massimo i Matija Dedić, Hladno pivo ima pet nominacija...

Skupilo se tu šaroliko pop-zabavno-rock-jazz-duhovno-klasično glazbeno društvo pa evo nekoliko najzanimljivijih kategorija i ljudi koji ih nose.

Za album godine nominirani su Massimov “Dan ljubavi”, TBF-ov “Danas sutra”, Hladno pivo s “Danima zatvorenih vrata”, Matija Dedić i njegov “Matija svira Arsena” te Vatra sa “Zmajevima na vjetru”. Za pjesmu godine konkuriraju Massimo i “1 dan ljubavi”, Hladno pivo i ”Firma”, Elemental i “Goli i bosi”, Petar Grašo i “Moje zlato” i Pavel s “Poslije nas”. Zgodno je spomenuti mlade snage nominirane za novog izvođača godine, a za kipić se natječu Auguste, Nina Kraljić i Queen of Sabe. Ivan Zak, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor te Ibrica Jusić konkuriraju za najbolji album zabavne glazbe, a za najbolji album pop-glazbe nominirani su Massimo, 2CELLOS i Silente.

Foto: Goran Jakus/PIXSELL
Ivan Zak nominiran je za najbolji album zabavne glazbe

Hladno pivo, Urban&4 i Vatra nominirani su za najbolji album rock-glazbe, dok se za Porin za najbolji album alternativne glazbe bore Lovely Quinces, Rundek Cargo Trio i Chui.

Tko su najbolji vokali?

U publici zanimljive, ali i glazbeno prestižne spadaju i kategorije za najbolju mušku vokalnu izvedbu u kojoj su nominirani Arsen Dedić za skladbu “Rana”, Jacques Houdek za “Jesen stiže, dunjo moja” i Massimo za “1 dan ljubavi”. U istoj kategoriji, ali za žensku vokalnu izvedbu tri su gracije – Daria Hodnik za “Nevidljive stope”, Josipa Lisac za “Tu” i Nina Kraljić za “Zaljuljali smo svijet”. Najbolji tematsko-povijesni album birat će se između “50 originalnih pjesama” Arsena Dedića, “Antologije – Kemala Montena” i “Original Album Collectiona” Haustora... Iscrpniji pregled svih kategorija može se pogledati na službenim stranicama Porina, a pobjednike ćemo doznati 17. ožujka na proglašenju u splitskoj dvorani Gripe. Dakle, mjesto događaja isto kao i lani, ali i protagonist s najvećim brojem nominacija – Massimo. Nadamo se da će se ove godine pojaviti na proglašenju, naime lani ga je u tome spriječio bronhitis.

>> Porin se vraća u Dalmaciju: Dodjela glazbenih nagrada ponovno u Splitu

>> Bregoviću uručili Porin za posebna dostignuća u glazbi

Komentara 17

LA
LacoLaco
02:48 16.02.2016.

Lik je grozan, a o p(j)evanju nema pojma, nego samo zavija, cvili i "place". Jadni oni koji ga slusaju, ali samo se pitam tko su ti "strucnaci" koji su mu dali ikakvu nominaciju?!?!

ZW
zweistein
07:08 16.02.2016.

kako je izmesario johnnyevu graciju... da postoji pjevačka policija bio bi osuđen doživotno... mesar a ne pjevač

ZW
zweistein
07:05 16.02.2016.

masimo savić - najveća prijevara u povijest hrvatske glazbe. on je naš milli vanilli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije