Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"SRCE SE NE PREDAJE"

Marijan Ban nakon dvije godine zakoračio u studio! Snimio pjesmu s Tonkom iz Pavela

Foto: PIXSELL
1/9
09.12.2020.
u 18:22

U razgovoru s Antonijom Matković Šerić doznali smo kako je došlo do suradnje s Marijanom Banom koji se zbog zdravstvenih razloga povukao sa scene krajem 2017. godine.

Ovog mjeseca eterima diljem Hrvatske zasvirat će najnovija pjesma Marijana Bana i Antonije Matković Šerić iz grupe Pavel. Riječ je o skladbi “Srce se ne predaje”, koju potpisuje autor Srđan Sekulović Skansi, a sve je još zanimljivije zna li se da je ovo prva Banova pjesma nakon što je prije gotovo tri godine odlučio stati s glazbenom karijerom. O neočekivanoj suradnji porazgovarali smo s veselom Tonkom, koja je skladbom oduševljena.

“Priveo” ga je u studio

– Jako nam se svidjela pjesma! Skansi ju je pripremio za mjuzikl prije četiri ili pet godina i oduvijek je htio da je pjeva Ban. Ustrajao je da se sve snimi, nije odustajao, a ni mi – govori nam Antonia, otkrivajući da su svoje dionice snimali odvojeno.

– Ja sam svoj dio snimila u Zagrebu, a Ban u Splitu. To odvojeno snimanje baš je u skladu s ovim vremenom – kaže pjevačica, a autor Skansi detaljno nam opisuje kako je u Splitu toga dana “priveo” Bana u studio k skladatelju Tomislavu Mrduljašu.

– Jedan dan nas trojica sjedili smo na kavi i rekao sam mu da imam dobru pjesmu. “Hoćemo li?”, pitao sam ga, a on je pristao bez prevelikog nagovaranja. “Imaš ključeve studija?”, pitao sam Tomislava, a on je spremno kimnuo glavom i otišli smo u studio gdje je Ban otpjevao pjesmu – rekao nam je kratko telefonom Srđan. Bez obzira na pandemijske uvjete stvaranja glazbe, Antonia se i dalje nada da će pjesma dobiti svoj video.

– Zbog neizvjesne situacije prouzročene epidemijom, nismo sigurni hoćemo li uspjeti snimiti spot, ali mi bismo to svakako voljeli. Dotad, neka pjesma ostane u eteru – zaključuje Tonka i dodaje: – Ipak smo u dva različita grada, vodimo svoje živote i nije lako uskladiti rasporede, priznaje. U godini kada su svi usporili s dnevnim aktivnostima, ona i suprug Aljoša ipak ne pripadaju toj skupini. Naime, za završetak 2020. spremaju se objaviti nove pjesme. – Krajem prosinca izlazi nam novi album – govori ponosno Antonija, a o tome hoćemo li Pavel gledati na Dori ili nekom od glazbenih festivala, nema precizan odgovor.

– Moglo bi se dogoditi da se pojavimo na Dori ili na Večerima dalmatinske šansone. Možda čak i na Splitskom festivalu. To vam je kod nas uvijek impulzivna odluka, tako reći – objašnjava nam i ističe da nerijetko zbog formata pjesme na festivalu svoje moraju skraćivati.

Oglasio se na Twitteru

– Ono što je sigurno jest to da će prava pjesma otići na pravi festival, ako se na to odlučimo – kaže na kraju. Podsjetimo, splitski glazbenik Marijan Ban krajem 2017. odlučio se povući sa scene zbog zdravstvenih problema, ali vjernim fanovima ponekad se javi na Twitteru. Nakon što je pjesma objavljena, podijelio ju je tamo s pratiteljima. – Javlja mi nevista da san snimija novu pismu, pa je evo i vama – poručio je pjevač, kojem su se uskoro javili fanovi sretni zbog novog uratka, a u komentarima su jasno izrazili da bi htjeli vidjeti i video. – Nije priša, bit će i toga jednog dana – obećao je Ban.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije