Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tamo je živjela i umrla

Kuća Marilyn Monroe u Los Angelesu spašena, bungalov na jezeru Tahoe se ruši

Foto: profimedia
1/5
20.09.2023.
u 23:15

Drveni bungalov broj 3. u odmaralištu Cal Neva na granici Nevade i Kalifornije s pogledom na jezero Tahoe, okružen visokim drvećem i terasom, bio je njezino omiljeno mjesto za odmor. No bungalov će biti srušen zbog planova za izgradnju luksuznog hotela

Kuća u kojoj je u Los Angelesu živjela i umrla Marylin Monroe privremeno je spašena od rušenja, no te sreće neće biti njezin omiljeni bungalov u nekadašnjem odmaralištu i kockarnici na jezeru Tahoe, prenijeli su lokalni mediji.

Drveni bungalov broj 3. u odmaralištu Cal Neva na granici Nevade i Kalifornije s pogledom na jezero Tahoe, okružen visokim drvećem i terasom, bio je njezino omiljeno mjesto za odmor. No bungalov će biti srušen zbog planova za izgradnju luksuznog hotela.

Bungalov je bio opremljen krevetom u obliku srca i tajnim tunelom za sastanke i mjesto je gdje je Monroe bila vikend prije smrti. 

Monroe se navodno u tom bungalovu i predozirala. Pjevač Frank Sinatra, suvlasnik kompleksa koji je boravio u bungalovu broj 5, i Sam Giancana, čikaški mafijaški boss i navodni tihi Sinatrin partner u Cal Nevi, kojemu je bio zabranjen pristup kockarnicama u Nevadi i koji je Sinatru na kraju koštao licence za kockarnice, pronašli su je, oživjeli i odveli u bolnicu.

VEZANI ČLANCI: 

 

Odmaralište je kasnije nastavilo s radom pod drugim vlasnicima, a gosti su mogli odsjesti u Monroeinom bungalovu za nekoliko stotina dolara po noći. Za razliku od bungalova njezina kuća u losanđeleskoj četvrti Brentwood privremeno je spašena od rušenja.

Sadašnji vlasnici kuće, njezinog posljednjeg doma u kojem je umrla od predoziranja drogom 4. kolovoza 1962. i jedinog koji je sama posjedovala, zatražili su odobrenje za njezino rušenje, ali lokalni stanovnici i članovi gradskog vijeća Los Angelesa pokušavaju je spasiti te vijeće razmatra da joj se dodijeli status kulturno-povijesnog spomenika.

Nakon pokretanja postupka prije tjedan dana u gradskom vijeću za kuću u španjolskom kolonijalnom stilu,  gradski odbor za izgradnju i sigurnost odmah je poništio dozvolu za rušenje koja je izdana dan ranije.

Sam prijedlog gradskog vijeća također zabranjuje veće preinake na posjedu dok je u tijeku preispitivanje njegovog potencijalnog statusa kao znamenitosti.

Monroe je kupila jednokatnicu s četiri spavaće sobe od 270 četvornih metara ranih 1960-ih za 75.000 dolara nakon raspada trećeg braka s Arthurom Millerom. Bila je to jedina rezidencija glumice, koja je dio djetinjstva provela u sirotištu ili udomljena, koju je imala u svom vlasništvu.

Filmska zvijezda pronađena je mrtva u spavaćoj sobi kuće u kolovozu 1962. u dobi od 36 godina. Kao uzrok smrti navedeno je akutno trovanje barbituratima. Nekretnina koja uključuje bazen i gostinjsku kuću, sada je u vlasništvu američke zaklade koja ju je kupila za 8,35 milijuna dolara.

VIDEO Zgodna navijačica s Davis Cupa: 'Neugodno mi je, uskoro punim 44 godine, ovo je za mlađe djevojke'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije