Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko želi biti milijunaš?

Krešimir je odustao na pitanju za 250.000 tisuća kuna. Biste li vi znali odgovor?

Foto: HRT
1/4
27.01.2022.
u 21:40

U novoj epizodi 'Milijunaša' ponovno se nasuprot voditelja Tarika Filipovića našao Krešimir Štimac koji je odustao na 13. pitanju.

U novoj epizodi 'Milijunaša' ponovno se nasuprot voditelja Tarika Filipovića našao Krešimir Štimac.  

Prvi džoker iskoristio je na pitanju tko u pjesmi 'Moj zanata' pjeva: 'Moj zanat mi je dao moje noćne pruge'?

Ponuđeni odgovori bili su A Massimo, B Kićo, C Mišo,D Arsen.

Džoker "zovi" znao je da stihovi pripadaju legendarnom šibenskom šansonijeru impresivna umjetničkog naslijeđa, Arsenu Dediću te je natjecatelj uz njegovu pomoć osvojio 4000 kuna.

Pitanje za 120.000 kuna glasilo je: 'Koje se ime ne spominje u tekstu Bašćanske ploče?', a Krešimir je iskoristio i preostale džokere.

Prvo je zatražio mišljenje znalaca. Javio se Bruno Robert koji je mogao samo potvrdili Krešimirovu dvojbu rekavši kako se Držiha i Dobrovit spominju u navedenu tekstu, a da mu između preostalih Dabiše i Desimira najmanje "zvoni" Dabiša.

Foto: HRT

Nakon što su u suženu izboru sljedećega zatražena džokera "pola-pola" ostala imena Dabiša i Dobrovit, a Krešimir je ponudio točan odgovor- Dabiša.

Pitanje za dvostruko veći iznos glasilo je: 'Koji se slikar osjećao krivim za Drugi svjetski rat jer je 1907. 'upao' u bečku Umjetničku akademiju, a Hitler nije?

Ponuđeni odgovori bili su A Egon Schiele, B Gustav Klimt, C Oskar Kokoschka, D Paul Klee, a budući da nije znao odgovor odlučio je odustati. Nakon što je odustao Krešimir je kazao kako bi se opredijelio za Klimta, no točan odgovor bio je Oskar Kokoschka.

Nakon njega, najbrži prst bio je Dominik Čolak, a prvi džoker iskoristio je na pitanju za prelazak prvoga praga.

Uzeo je džoker "pola-pola" ne bi li odgonetnuo je li Andora, Monako, San Marino ili Vatikan mikrodržava s najvećim nogometnim stadionom. U užem izboru našli su se Monako i Andora, a Dominik je ponudio točan odgovor- Monako.

Za odgovor na pitanje koja se znamenka pojavljuje i u "Fahrenheitu" Raya Bradburyja i u "Fahrenheitu" Michaela Moorea iskoristio je pomoć znalca koji mu je omogućio otvaranje devetog pitanja koje je Dominiku bilo i posljednje.

Pitanje je glasilo: 'Koji se grad u turističkim tekstovima naziva 'malim Dubrovnikom'.

Ponuđeni odgovori bili su A Hvar, B Korčula, C Lastovo, D Vis.

Dominik je odgovorio netočno- Hvar te je kviz napustio s 1000 kuna. Posljednja natjecateljica Martina Tomić došla je do 1000 kuna, a svoj put do milijuna nastavit će u idućoj epizodi.

VIDEO Pogledajte tko je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji glazbenik godine

 

 

Komentara 3

LA
lajh1985
23:08 27.01.2022.

Ja sam otvorio sam jer nisam vjerovao da ima ovakvu frizuru, a kad sam povecao gle stvarno ima frizuru onog starog iz povratak u buducnost

Avatar Prosenjak
Prosenjak
22:23 27.01.2022.

Ovo nije bilo ni lako proći. Odgovor na peto pitanje jednostavno nije točan. Bio sam u Monacu i sto posto sam siguran da u Monacu nema nikakvog nogometnog stadiona. Postoji stadion u Monte Carlu pet minuta hoda od Monaca ali Monte Carlo i Monaco nije isto, Monte Carlo je grad u Francuskoj a Monaco je zasebna kneževina koja se proteže od pomorskog muzeja do Kneževe palače i stadiona nema na tom potezu. To što se klub zove Monaco ne znači ništa. Oni koji su sastavili to pitanje sigurno nikad nisu bili tamo i o tome ne znaju ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije