Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljudi se prisjećaju

Kraljica Elizabeta protokol je prekršila samo jednom, a to se dogodilo ovom prilikom 1997. godine

Foto: Profimedia
1/5
13.09.2022.
u 12:41

Kada je lijes princeze Diane, koja je preminula u prometnoj nesreći, prolazio pokraj vrata Buckinghamske palače za vrijeme njena sprovoda, Elizabeta II. pognula je glavu i naklonila se.

Nakon smrti kraljice Elizabete u javnost izlaze brojni detalji iz njena života. Mnogi su se tako prisjetili kao je kraljica jednom prekršila protokol i to na sprovodu princeze Diane, prve supruge novog britanskog kralja Charlesa III. 

Naime, kada je lijes princeze Diane, koja je preminula u prometnoj nesreći, prolazio pored vrata Buckinghamske palače za vrijeme njena sprovoda, Elizabeta II. pognula je glavu i naklonila se. Ispred vrata je uz nju stajala cijela obitelj. To je bio jedini i prvi put da se Elizabeta naklonila drugoj osobi te je tim činom odala počast Diani i svom narodu. 

Lijes u kojem je ležalo tijelo princeze nastavio je nakon toga prema Westminsterskoj opatiji, a kraljica nije skidala pogled s njega, gledala je kako ga odvoze. Novinar BBC-ja David Dimbleby primijetio je tada kako je to bilo još jedno odstupanje od protokola. 

Podsjetimo, u četvrtak je u 97. godini života preminula kraljica Elizabeta II. Britanska javnost u posljednjih je nekoliko tjedana bila veoma zabrinuta za svoju vladaricu i mogućnost obavljanja dužnosti. Naime, kraljica se nije pojavljivala na nekim događanjima koje je voljela pratiti, a onda su iz Buckinghamske palače objavili kako je kraljica pod liječničkim nadzorom u Balmoralu u svojoj vikendici, gdje je boravila neko vrijeme. Mnogi su upravo zbog toga, ali i zbog fotografija članova obitelji koji se žure prema ljetnoj rezidenciji zaključili da je umrla. 

Glasnogovornik Buckinghamske palače rekao je: "Kraljica je danas poslijepodne umrla mirno u Balmoralu." Njezin sin Charles, bivši princ od Walesa, sada je kralj. 

VIDEO Kako se kraljičino zdravstveno stanje postupno pogoršavalo nakon smrti princa Philipa, njene najveće ljubavi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije