Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK LEGENDE

Kolege se opraštaju od Stavrosa: 'Barem te više ne boli...Sad boli nas u duši i mislima'

Dražen Zečić
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja
1/17
04.05.2023.
u 10:04

Nakon tužne vijesti o odlasku jednog od najomiljenijih domaćih glazbenika, Jasminovi kolege i prijatelji posljednji put su se od njega oprostili na društvenim mrežama

Vijest o smrti glazbenika Jasmina Stavrosa, koji nas je danas napustio u 69. godini života nakon borbe s rakom kostiju, pogodila je njegove kolege i prijatelje. Nakon tužne vijesti uslijedili su i oproštaji na društvenim mrežama.

- Zbogom dragi moj Jasmine, legendo naših prostora, a prije svega prijatelju kojeg neću nikad prežaliti. Neka ti anđeli osvijetle put. Uvijek tvoj Mladen Grdović - napisao je njegov zadarski kolega na Facebooku pokraj fotografije na kojoj su Stavros, Grdović i Pejaković, trojac koji je često nastupao skupa. 

- Počivaj u miru Božjem, obitelji iskrena sućut, na Instagramu je napisao Tony Cetinski, uz Stavrosovu crno-bijelu fotografiju.

- Postoje ljudi koje poznaješ cijeli život. Počivaj u miru Staki, od kolege se oprostila i Maja Šuput, objavivši fotografiju s početka svoje karijere, na kojoj pozira s Jasminom i Vesnom Pisarović. od Stavros se oprostio i Marko Perković Thompson koji je s pokojnim pjevačem snimio duet u pjesmi "Ljuta guja". - Otišao je naš Jasmin...Veliki čovjek i glazbenik. Obitelji izražavamo iskrenu sućut! Počivao u miru Božjem! - napisao je Thompson na Facebooku.

Foto: Instagram

Jasminov kolega i prijatelj Duško Lokin kazao je za 24 sata kako će mu Stavros jako nedostajati. - Kao velikom vjerniku želim mu da ide u raj i da mu bude laka hrvatska zemlja. Stavros i ja poznavali smo se nepunih 40 godina, s vremena na vrijeme smo i surađivali. Krajem 80-ih, kao vrhunski bubnjar svirao mi je na nekoliko albuma. Silna je pomama tad bila za njim, teško ga je bilo dobiti u studio. Bio sam  mu i menadžer na turneji po Kanadi, snimili smo dva dueta, zadnja uspješnica nam je bila 'Momačka večer', gospodin, fin, uglađen, samozatajan... Nikad ni oko čega nije radio probleme, s njim je bila uživancija surađivati, s lakoćom se radilo. Kao o čovjeku sve najbolje, kao o profesionalcu još i više. Nedostajat će mi, kao i svima nama, njegove pjesme zauvijek će biti kraljice svih fešti - rekao je Lokin.

Od Jasmina Stavrosa oprostio se i Tonči Huljić koji je napisao: Jasmin Stavros prijatelj i suradnik. Barem te više ne boli...Sad boli nas u duši i mislima...Možda nas spase sjećanja. Nina Badrić se ovim riječima oprostila od dragog kolege i legendarnog glazbenika: Neka teška i tužna vremena. Počivaj u miru prekrasni čovječe, anđeli te dočekali.

Menadžer Zoran Škugor surađivao je sa Stavrosom na samim počecima njegove karijere, a od glazbenika se oprostio na Facebooku.

- ADIO MILO-JASMIN STAVROS, ostat će lijepa sjećanja na suradnju i druženja od 1978. - napisao je Škugor, a u komentarima su se od legendarnog Stakija oprostili i kolege Vladimir Kočiš Zec, Đorđi Peruzović i Ivica Propadalo. 

Vijest je zatekla i Dražena Zečića, koji je na Facebooku napisao kako je bez riječi. - Prijatelj, kolega, legenda, jedan od najboljih bubnjara na ovim prostorima... Prijatelju, neka ti je laka zemlja.. - stoji u Zekinoj objavi. 

Od Stavrosa se dirljivom riječima na svom Facebooku oprostio i televizijski voditelj Dalibor Petko. - E moj Staki 💔 Hvala ti što si uvijek došao prije svih, što si pristajao na sve ludosti uključujući i borbu StarWarsa, što si se uredno javio nakon svake emisije i zahvalio na pozivu, što si poslije svakog koncerta pitao je li bio lom i što si Čarliju uvijek rekao da ti smanji glavu. Hvala ti za sav smijeh, za svaki ađigibigibaja, za brdo lijepih uspomena. Sto Amerika, Umoran, Kad se prijatelji rastaju… ostat će zauvijek. Zbogom prijatelju. I odmori - napisao je utučeni Petko.

Tugu zbog odlaska kolege nije krila ni Meri Cetinić. - U spomen - Jasmin Stavros ( Dragoljub Milo Vasić), hrvatski bubnjar, pjevač. Ranih sedamdesetih bili smo zajedno u grupi Delfini, kasnije u grupi More, a svirao je bubnjeve u mom pratećem bendu. Izvanredan bubnjar, muzikalan, precizan, jedan od najboljih s kojima sam surađivala. Supruzi Žarki i sinovima moja duboka i iskrena sućut! Počivaj u miru Božjem, dragi Milo - poručila je Cetinić uz nekoliko nikad viđenih zajedničkih fotografija.

Od Stavrosa se oprostila i Ivana Kovač, objavivši na Instagramu glazbenikovu fotografiju. 

- Teško za povirovat...Adio Staki..počivaj u miru.. Iskrena sućut obitelji.., napisala je Ivana. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije