Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT ZA PAMĆENJE

Kiss su u Areni pružili neviđeni rock spektakl: 'Zagrebe, klanjamo vam se'

Koncert grupe KISS u Areni Zagreb
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/12
10.07.2022.
u 10:23

Da nas očekuje večer za pamćenje vidjeli smo odmah na početku kada su se članovi benda svirajući njihov klasik "Detroit Rock City" spustili s plafona na 4 mini platforme. Uslijedili su sami hitovi poput "Shout It Loud", "War Machine" i "Heaven's On Fire"

Zagrebačka Arena vidjela je dosad puno koncerata, no ne vjerujemo kako je u najvećoj hrvatskoj dvorani dosad viđen spektakl kakav su nam sinoć priuštili članovi grupe Kiss, koji su stigli u sklopu svoje oproštajne turneje "End Of The Road". Na dvosatnom koncertu vidjeli smo zašto su Kiss jedan od najomiljenijih rock bendova svih vremena, s karijerom dugom gotovo 50 godina. 

Da nas očekuje večer za pamćenje vidjeli smo odmah na početku kada su se članovi benda svirajući njihov klasik "Detroit Rock City" spustili s plafona na 4 mini platforme. Uslijedili su sami hitovi poput "Shout It Loud", "War Machine" i "Heaven's On Fire". 

- Dobra večer Zagrebe! Prvi put smo ovdje, čuli smo puno o vama - rekao je na početku koncerta pjevač i ritam gitarist Paul Stanley.

Stanley je tijekom koncerta više puta govorio kako je oduševljen prijemom, a u jednom je trenutku rekao i "Zagrebe, klanjamo vam se". 
Ipak, za show je kao i uvijek najviše zadužen bio legendarni basist i drugi pjevač Gene Simmons. Nevjerojatan je podatak kako Gene ove godine slavi 73. rođendan, no cijelo vrijeme je bio u formi. Svirao je pokazujući publici svoj poznati veliki jezik, na pjesmi "I Love It Loud" rigao je vatru, a nakon jednog sola i pljucao krv. Naravno, Kiss su izveli dobru režiranu predstavu s puno pirotehnike i svjetlosnih efekata. 

Pred kraj koncerta, a tijekom izvođenja pjesme "Love Gun", Paul se zip-lineom preselio na manju pozornicu usred dvorane, a na njoj je izveo i jedan od najvećih hitova grupe "I Was Made For Lovin' You".  Prvi dio koncerta završili su pjesmom "Black Diamond", a nakon toga izveli su još tri pjesme. 

Bubnjar Eric Singer sjeo je za klavir i otpjevao baladu "Beth", a nakon toga čuli smo i "Do You Love Me" i "Rock and Roll All Nite". Na kraju su s krova dvorane poletjeli baloni, a s pozornice je poletjelo na tisuće konfeta u publiku, uz natpis "Kiss voli Zagreb". 
Nakon sinoćnjeg showa samo možemo reći kako i Zagreb obožava Kiss. Šteta samo što Arena nije bila puna. Ovakav spektakl je trebalo vidjeti.

VIDEO: Udruga 'Pravo za život' pozivala je na bojkot koncerta u Areni Zagreb: 'Pomolimo se za našu mladež'

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Le-Freak
Le-Freak
10:38 10.07.2022.

Jedna od najdrazih pjesama koje volim odsvirati na gitari je "God Gave Rock'n Roll To You".

PU
Pulchrum
16:33 10.07.2022.

Sve ću ti dati, ako mi se pokloniš...

Avatar Jopa
Jopa
16:18 10.07.2022.

A koliko je bilo ljudi u Areni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije