Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proslavio bi rođendan

Kiki Rahimovski prisjetio se oca Akija na poseban dan: 'Nedostaješ'

Parni valjak priredio spektakl u prepunoj pulskoj Areni
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/11
05.06.2023.
u 14:52

Aki Rahimovski danas bi proslavio 68. rođendan, a tim ga se povodom prisjetio sin Kristijan.

Glazbenik Kristijan Rahimovski (41) na svojem se Instagram profilu prisjetio oca Akija Rahimovskog koji bi danas proslavio 68. rođendan. Ovim povodom Kiki je objavio jednu fotografiju Akija koji gleda u daljinu s podužom bradom te uputio poruku.

- Tata, sretan ti rođendan.
Odmori se od onih koji su te umorili…
I zapjevaj sa mnom danas…
Ja hoću onu koju ti voliš...
Nedostaješ ....
Tvoje dete kreten... - poručio mu je Kiki.

Podsjetimo, legendarni pjevač Parnog Valjka napustio nas je u siječnju 2022. godine. Vijest o njegovoj iznenadnoj smrti tada je šokirala Hrvatsku. Aki je preminuo u Sloveniji nakon što mu je  iznenada pozlilo tijekom izleta s obitelji te je odmah prebačen u bolnicu u Novom Mestu, no nažalost nije mu bilo spasa. Rahimovski je nekoliko dana prije nego što mu je pozlilo u jednoj zagrebačkoj klinici imao operaciju na kojoj su mu ugrađena četiri stenta, a nakon operacije se osjećao dobro.

Aki je svoj privatni život volio držati podalje od očiju javnosti. Poznato je da se dva puta ženio, iz prvog braka imao je sina Kristijana, a u drugom braku dobio je kćer Dinu. Prije tri godine dobio je još jednu djevojčicu s tajanstvenom Slovenkom Barbarom Vesel. 

VEZANI ČLANCI:

Aki je u Parnom Valjku bio od početka, od 1975. godine kada je iz Makedonije stigao u Zagreb. Tada je upoznao gitaristu i skladatelja Huseina Hasanefendića - Husa i Juricu Pađena. Te iste 1975. godine u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog Valjka kao nekakva zagrebačka varijanta Bijelog Dugmeta. Prvu postavu Parnog Valjka činili su: Aki Rahimovski (Vokal, klavir), Husein Hasanefendić Hus (Solo gitara, akustična gitara, vokal), Srećko Antonioli (bubnjevi), Zlatko Miksić - Fuma (bas-gitara) i Jurica Pađen (solo gitara, akustična gitara).

Rahimovski je od malena bio u glazbi. Sa sedam godina krenuo je u glazbenu školu budući da mu je otac bio profesor glazbenog, a pohađao je klavir i pjevanje. U 30-godišnjoj karijeri Parni Valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma, 4 kompilacije, te 2 koncertna DVD-a. 

Dodajmo i da je Kristijan nastupio u Areni Zagreb 26. ožujka na koncertu u čast svome ocu. Na koncertu "Dovoljno je reći… Aki“, pjesme Parnog valjka pjevali su još i Pero Galić, Nermin Puškar, Neno Belan, Dino Jelusić, Davor Gobac, Gibonni i Bajaga.

VIDEO Nina Violić ispričala Ciganoviću je li ikada ulogu dobila preko kreveta i što misli o tome

Komentara 1

DU
Deleted user
17:01 05.06.2023.

Glazbenik??? Baš me iznenadilo da nije bauštelac....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije