Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
emotivna objava

Kći Đorđa Balaševića progovorila o predrasudama: 'Kao osoba s uočljivom fizičkom manom, rano naučiš, prošla sam pakao'

Foto: Facebook Leo Nicolier
1/8
29.06.2022.
u 15:49

Kći poznatog glazbenika Đorđa Balaševića, Jelena Beba Balašević na svom je Facebook profilu podijelila emotivnu objavu. Opisala je kako se nosi s invaliditetom te na kakve predrasude nailazi. Naime, Jelena je 1998. godine doživjela strašnu prometnu nesreću, a prognoze doktora bile su obeshrabrujuće, no ipak se oporavila.

Kći poznatog glazbenika Đorđa Balaševića, Jelena Beba Balašević na svom je Facebook profilu podijelila emotivnu objavu. Opisala je kako se nosi s invaliditetom te na kakve predrasude nailazi. Naime, Jelena je 1998. godine doživjela strašnu prometnu nesreću, a prognoze doktora bile su obeshrabrujuće, no ipak se oporavila.

-Tamo negdje 2001. godine, kod katedrale, predvečer, 1. siječnja, grupa dečkiju pored kojih sam prolazila, u navijačku melodiju smjestila je stihove: “Nauči se hodati! Je**te, nauči se hodati! Nauči se hodati…” Jadna ja? Nisam. Par godina unazad od te večeri moji roditelji pitali su doktora koliko imam šanse da preživim: “Malo, nažalost-  napisala je Beba.

-Moji roditelji su ga upitali: “Koliko malo? Je li ima bar jedan posto?”, a doktor je odgovorio: “Toliko, otprilike, ima.” Jadna ja što mi grupa frajera pjeva na ulici da naučim hodati? Nisam. Ja sam prošla kroz pakao i izašla iz njega. Da li je ružno? Je. Da li je očekivano? Je. Da li je to bio jedini put u ove 23 godine da mi je neko dobacivao ili komentirao hod? Nije- dodala je.

Foto: Facebook Leo Nicolier
- Samo je to bilo među prvim iskustvima s ljudima u ovom novom životu. Kao osoba s uočljivom fizičkom manom, rano naučiš da će od deset ljudi, samo jedan pokazati suosjećanje i razumijevanje. Za ostalih devet, tvoj problem je čisti senzacionalizam. I to je tako. I “pakao je prazan, svi đavoli su ovdje” i “pakao to su drugi” i more drugih citata na istu temu od mnogo pametnijih od mene. Davno uočeno. Život me rano i dosta surovo naučio što je pjesnik uočio dok je brojao ljude s krsta. Rekla bih sada hvala svima svojima, poznatim i nepoznatim, ali prepoznatim, osjećajnim, dobrim i normalnim, ali znam da njihovka podrša nije usluga i zato neću- zaključila je Jelena objavu.

Podsjetimo, Jelena je prije 24 godine stradala u prometnoj nesreći. Prognoze doktora su bile obeshrabrujuće, jer se pacijenti s takvim povredama skoro nikada ne oporave. Ipak, ona je godinu dana poslije otišla kući hodajući.

VIDEO Tonči Huljić na Tomislavcu izveo "Misu Mediteranu", na pozornici mu se pridružila kći Hana

Ključne riječi

Komentara 3

JM
Jmjm
21:29 29.06.2022.

Nisam nikakav fan Balasevica ali Jelena draga zelim Ti srecu cijeloga Svijeta ,pobjediti ces sve nedace

Avatar Posoli
Posoli
16:34 29.06.2022.

Jučer sin, danas kći, sutra će žena. Bolje je bilo dok je bio živ, samo ste jednog servirali.

Avatar Tombstone
Tombstone
16:56 29.06.2022.

Izgleda da kad netko o kome puno pisete umre na red dolazi familija. Od Dine Dvornika sto bi cak u neku ruku bilo razumljivo ako se radi o par tjedana pa sad do balasevica. Samo da neka cajka ne umre jer ce biti i o djeci, susjedima, psima i kanarincima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije