Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVIJEZDE

Kamo su nestale i što danas rade bivše prve dame TV-a

Antonija Mandić
Foto: PIXSELL
1/7
30.09.2017.
u 19:23

Istražili smo za vas kamo su nestala poznata TV lica.

Novinarska i urednička lica s malih ekrana uživaju veću popularnost od kolega iz drugih medija. Stoga se njihov odlazak itekako primijeti. Istražili smo za vas kamo su nestala poznata TV lica.

Antonija Mandić

Foto: PIXSELL

Prošle su gotovo tri godine otkad smo Antoniju posljednji put gledali na malim ekranima. Bila je naša prva novinarka s crvenih tepiha, i to u svjetskim okvirima – nema važnije dodjele filmskih nagrada, festivala i premijera na kojima 37-godišnja Tonka nije bila. Nakon sedam godina života u hotelima, poznatoj je novinarki dosadilo neprestano pakirati kofere i voziti se avionom, od kojeg inače ima velik strah, te se “prizemljila”. U tada matičnoj kući počela je voditi talk show “Studio 45”, koji je postigao velik uspjeh, a onda se projekt ugasio i uskoro je uslijedio Tonkin odlazak s RTL-a. Novi posao bio je na radiju Soundset, gdje je bila direktorica programa. No i toj ljubavi nedavno je došao kraj. “Nisam više na radiju, otišla sam prije nekoliko mjeseci nakon gotovo dvije godine. Bilo mi je lijepo, puno sam naučila”, otkrila nam je novinarka i voditeljica koja je pokrenula privatni posao, svojevrsni medijski konzalting. “Trenutačno imam televizije taman koliko mi je dovoljno, ali iza kamere. Za povratak u kadar kažem: ‘Nikad ne reci nikad.’ Tko zna što vrijeme nosi. Ono što ja znam jest da me ekran nikada nije zanimao zbog ekrana samog”, bio je Tonkin odgovor na pitanje nedostaju li joj televizija i kamere.

Iva Gačić

Foto: PIXSELL

Prije dvije i pol godine odjeknula je vijest da je čelna osoba Nove TV napustila medijsku kuću koju je na poziciji direktorice Informativnoga programa vodila cijelo desetljeće. Upravo se mnogi uspjesi Informativnog programa – pokretanje Dnevnika i portala Dnevnik.hr – pripisuju 44-godišnjoj diplomiranoj ekonomistici koja je karijeru započela na HRT-u početkom 90-ih. Govorilo se da se na HRT trebala i vratiti te zasjesti u ravnateljsku fotelju umjesto Gorana Radmana, no Iva je to oštro demantirala ističući kako je to mjesto ne zanima. Zatim se dugo nije znalo čime se bavi ta poznata novinarka i urednica. A nije se saznalo ni zašto je napustila Novu TV – kao razlog je navedena želja za novim izazovima, dok se po kuloarima pričalo kako je bila riječ o otkazu koji je riješen diplomatski, bez skandala, što je objema stranama bilo u interesu. Nedavno je procurila informacija kako je Iva Gačić savjetnica u Antenna grupi, medijskom koncernu koji u svom vlasništvu ima sedam televizijskih i radijskih postaja. “Konzultantica sam za Antenna grupu i bavim se savjetovanjem. Radim i na inozemnim tržištima i radujem se svakom novom izazovu”, potvrdila je Iva nedavno za jedan portal.

Ivona Periša

Foto: PIXSELL

Mnogima najomiljenija natjecateljica talent showa “Story SuperNova” možda i nije iskoristila svoju priliku na malim ekranima u mjeri u kojoj je mogla. No to je bio njezin svjestan odabir, kojem je ponajviše kumovalo zasnivanje obitelji 2004. godine i majčinstvo. Nedavno je Ivona četvrti put postala majka, ali o tome nije željela govoriti, kao ni o svojoj današnjoj karijeri. Nakon rada u showbiz prilozima Nove TV lijepa 35-godišnja Sinjanka radila je kao novinarka na portalu Zadovoljna.hr kako bi se mogla posvetiti obitelji. Preselivši se u Koprivnicu, gdje Ivonin suprug Mario radi kao profesor na Sveučilištu Sjever, Ivona je postala zaposlenica prehrambenog diva Podravke, u kojoj je na poziciji voditeljice poslova Coolinarike. O televizijskoj karijeri, kako smo saznali iz izvora bliskih bivšoj novinarki, Ivona više ne razmišlja.

Dijana Čuljak

Foto: PIXSELL

Dijana Čuljak bila je dio novinarske ekipe koja je uz Ivu Gačić stvarala HRT-ovu informativnu emisiju “Motrišta”, a poslije i uređivala emisiju “Otvoreno” te Dnevnik, no također se povukla iz javnosti te se neko vrijeme nije znalo čime se bavi. Tome je ponajviše kriv sudski spor star šest godina oko financijskih malverzacija Core Medije, producentske kuće koju je 49-godišnja novinarka i urednica vodila sa svojim bivšim suprugom Vladimirom Šelebajem i zbog čega je provela tri mjeseca u pritvoru. Nakon te afere bilo je jasno da će teško doći do velikoga povratka Dijane Čuljak na male ekrane, no neko je vrijeme surađivala s Hanza Medijom, gdje je pomagala svojim savjetima za videoprodukciju na portalima. Tom prilikom otkrila je da joj nije namjera zaposliti se u spomenutoj izdavačkoj kući jer već ima stalno zaposlenje – savjetničko mjesto u Upravi DTR-a, domaće tvornice rublja, koja je sada pred propašću.

Ana Stunić

Foto: PIXSELL

Pitanje koje si vjerojatno često postavljaju mlađe generacije TV gledatelja jest gdje je nestala voditeljica Ana Stunić. Prošle je godine, nakon desetljeća rada na Novoj TV, dala otkaz te odlučila napraviti velik zaokret i posvetiti se svijetu marketinga i PR-a. Ani se njezino novo radno mjesto i ne čini prevelikom promjenom u odnosu na Novu TV. Tamo je, naime, osim vođenja “Red Carpeta” i “IN magazina”, 35-godišnja Ana radila u marketingu kao koordinatorica društvenih mreža svih televizijskih profila. “I tada sam se, kao i sada, bavila digitalnim strategijama, tako da je u tom smislu moj posao ostao isti. Nekada sam se bavila pozicioniranjem serija u društvenom okruženju, a sada pomažem klijentima naše agencije da nađu svoje mjesto pod digitalnim suncem”, objašnjava Ana, koja radi u Pragma komunikacijama. O televizijskom poslu više ne razmišlja, iako priznaje da je to jedan divan svijet koji pruža adrenalinske injekcije svaki dan. “Za sada je moja doza adrenalina ispunjena, ali tko zna... Nikad ne reci nikad, zar ne?” kaže za kraj Ana.

Dorotea Lazanin Jelenc

Foto: PIXSELL

Kada je 2004. godine startala RTL Hrvatska, jedno od zaštitnih voditeljskih lica informativnog programa – Vijesti i kasnije RTL-a Danas – bila je Dorotea Lazanin Jelenc. Angažman te diplomirane pravnice na komercijalnoj postaji nije predugo trajao jer je u međuvremenu postala majka troje djece, pa joj je bilo iznimno teško uskladiti privatni život te obaveze i zahtjevan ritam u Informativnom programu. Stoga se 2011. vratila na Prisavlje, gdje je i počela svoju karijeru kao spikerica i voditeljica u osječkom studiju. Na HRT-u je do 2015. bila u ulozi glasnogovornice. Posljednje dvije godine Dorotea je voditeljica korporativnih komunikacija tvrtke Energia Naturalis, regionalne kompanije koja posluje u sektorima energetike, logistike i infrastrukture sa sjedištem u Hrvatskoj. “Moj odlazak s HRT-a bio je posljedica želje za promjenom, učenjem, novim izazovima i novim znanjima”, objasnila je svoje motive bivša spikerica, novinarka i urednica, dodajući kako je s novim poslom ušla u sasvim novo zanimljivo i dinamično područje. “Adrenalina ne nedostaje, rada u medijskom okruženju također, a puno je novih sadržaja, iskustava i kontakata u Hrvatskoj i inozemstvu”, objašnjava. Ne žali što više nije na malim ekranima jer tamo nikad, kao i Antonija Mandić, nije bila samo zbog toga, nego zbog tog posla općenito. “Mislim da bih jednako uživala u televizijskom poslu i kao producentica. No posao pred kamerama nekako mi je prirodno ležao”, zaključuje.

Hloverka Novak Srzić

Foto: PIXSELL

I prije nego što je postala dio HRT-ova kolektiva, Hloverka Novak Srzić bila je ime – karijeru je izgradila kao omiljena novinarka informativnoga programa na nekoć kultnome zagrebačkom Radiju 101, da bi radom u istoj redakciji stekla i velik broj protivnika. Urednica i novinarka postala je u jednom trenutku i glavna urednica Informativnoga programa, no prije dvije godine s otkazom je završila svoju karijeru na Prisavlju. Neko vrijeme bila je glavna urednica Naše TV u Mostaru te je bila mentor mladim kolegama sa studija novinarstva, a potom se nakratko vratila u Zagreb. Sada je u svom zavičaju, gdje ne provodi idilične umirovljeničke dane, nego nastavlja karijeru, ali u drugom smjeru. Nakon neuspješnog pokušaja da postane gradonačelnica u rodnoj Makarskoj, Hlo, kako je popularno zovu, postala je ovih dana direktorica Turističke zajednice svoga malog mista, koje je već desetljećima turistički div na Jadranu. “Jako sam zadovoljna, novi izazovni posao je ispred mene i očekujem punu potporu nadležnog ministarstva. Plaća, čiji točan iznos još ne znam, doduše je manja nego što sam imala na HRT-u, ali utoliko ću biti ornija za posao”, izjavila je Novak Srzić.

 

Komentara 25

NE
nemanatrag
20:49 30.09.2017.

Zvijezde!? Porca miseria...jad i bijeda.

LU
lucas
22:09 30.09.2017.

Idealne kandidatkinje za farmu.

Avatar bodavica
bodavica
22:41 30.09.2017.

zašto bi nekoga bilo briga za ovim facama, uostalom šta one predstavljaju za ovo društvu uopće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije