Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MICHAEL CURRY

Svi pričaju o govoru kontroverznog biskupa na kraljevskom vjenčanju

Biskup Michael Curry
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
19.05.2018.
u 14:40

Inače, biskup Curry je iz Chicaga, a prethodno je podupirao homoseksualne brakove i transrodna prava i 27. je predsjedavajući biskup Episkopske biskupske crkve

Kontroverzni američki biskup Michael Curry koji je održao propovijed na kraljevskom vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle, neće ostati nezapamćen nakon današnjeg dana. 

Curry  je tijekom propovijedi spominjao ropstvo, Stari zavjet pa i citirao dr. Martina Luthera Kinga Jr. maknuvši se tako iz konzervativnog okruženja na koje je kraljevska obitelj naviknuta. 

Izazvao je tako Amerikanac reakcije brojnih slavnih koji su ga slušali, a mnogi od njih nisu mogli sakriti svoje čuđenje i meškoljenje tijekom govora biskupa. 

Princ William, mladoženjin brat, se za to vrijeme pokušavao suzdržati od smješkanja, pogotovo kada je Curry izjavio "kako tekstovi i tweetovi mogu izazvati požar".

- Moramo otkriti moć ljubavi, otkupiteljsku snagu ljubavi i kad to učinimo, učinit ćemo stari svijet novim svijetom", citirao je Martina Luthera Kinga.

- Nemojte ju podcijeniti, nemojte podcijeniti ljubav' rekao je. 

Biskup Michael Curry
1/50

Curry je čak spomenuo ropstvo

- Govorim o nekoj moći, stvarnoj moći, moći  za promijeniti svijet", rekao je o 'snazi ​​ljubavi' te dodao -'Ako ne vjeruješ, bilo je nekih starih robova na jugu Amerike koji su objasnili moć ljubavi'.

Za kraj o ljubavi je zaključio kako je 'jaka kao smrt'

Curry je još ranije osudio Sjedinjene Američke Države i njihovu 'krizu moralnog i političkog vodstva' pod predsjednikom Trumpom.

Inače, biskup Curry je iz Chicaga, a prethodno je podupirao homoseksualne brakove i transrodna prava i 27. je predsjedavajući biskup Episkopske biskupske crkve.

Episkopska crkva je podružnica Engleske crkve u SAD-u i dio je šire anglikanske zajednice širom svijeta.

Novopečena princeza krštena je u anglikanskoj Crkvi neposredno prije vjenčanja. 

 

Komentara 35

RK
Rodneral Križičević Rodnik
15:18 19.05.2018.

Inače kada torski novinari ne mogu nekoga smjestiti u svoje torove onda koriste pojam "kontroverzni".

MA
Magistrica
15:23 19.05.2018.

Nista tu nije kontraverzno, liberalni mediji i britanska kraljevska obitelj i dalje promoviraju homoseksualnost i ostale budalastine.

VA
vadis1
15:08 19.05.2018.

Za mene biskupov govor je bio odlican. Covjek je govorio o ljubavi, ljubavi prema svemu, nesebicnoj ljubavi. Zasto bi takav govor tesko pozdraviti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije