Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.02.2020. u 20:30

U jednom trenutku Tereza mi je rekla: "ako kojim slučajem ipak dobijem Porin, premda neću, je l' bi mogao pitati Mrlu da dođe do našeg stola iisprati me do pozornice?"naravno, Mrle je odmah došao.

Proteklih dana vjerojatno ste zapazili da svi pišu o prvom važnom ovogodišnjem duetu, onom Leta3 i Tereze Kesovije u pjesmi "Sam u vodi".

Epska tema s njihova prvog albuma "Two Dogs Fuckin'" iz 1989. i inače ima ključno mjesto na završetku koncerata Leta3, a nova verzija s Terezom Kesovijom opet pokazuje sav sjaj devet legendarnih minuta domaćeg rocka. 
No, kako su se zapravo upoznali Tereza Kesovija i Damir Martinović - Mrle? Radi se o simpatičnoj priči o tome kako predstavnici nekadašnje generacije domaće zabavne glazbe poput Tereze nemaju predrasuda prema glazbenim žanrovima i ljudima iz sasvim drukčije priče poput Leta3 i, dapače, mogu s njima i surađivati. 

Priča kojoj sam slučajno kumovao događa se u Splitu početkom 2017. Naime, Tereza Kesovija bila je za svoj zadnji album "Oči duše" nominirana u kategoriji najboljeg zabavnog albuma godine. No, Tereza nije bila sigurna da li da putuje u Split na dodjelu nagrada, među ostalim i zbog toga što nije bila sigurna da će Porin na kraju i osvojiti. Razumljivo, svi koji su ikada igdje bili za nešto nominirani shvaćaju problem taštine; kako će se osjećati zvijezda domaće zabavne glazbe  ostane li bez nagrade? 
Naravno da nije mogla biti sigurna, ali to i nije bilo važno. Budući da sam tada pisao bilješku na ovitku tog Terezina povratničkog albuma i često s njom razgovarao o povratku na scenu, nazvali su me diskografi i organizatori i zatražili da nazovem Terezu i pokušam je nagovoriti da dođe u Split.

Što sam i učinio, a argument je bio sasvim racionalan; nije uopće bilo presudno tko će osvojiti Porin u toj kategoriji, već da se kao nominirana pojavi. Jer osim što je to važno za promociju albuma, i sama nominacija bila je priznanje Terezi Kesoviji koja godinama nije snimila album.

Tereza je pristala, stigla u Split, trebali smo sjediti u Spaladiumu za istim stolom s još nekim ljudima, a dva stola dalje od nas sjedili su Let3 u inventivnim šarenim kostimima. No, deset minuta prije početka dodjele i televizijskog prijenosa, Tereze još nije bilo u dvorani. Nastalo je komešanje televizijskih organizatora i lagana panika jer je mjesto za stolom bilo prazno, a uskoro je trebao početi izravni prijenos.

Odjednom, kao kad je Mojsije raspolovio Crveno more, kroz prolaz između pozornice i stolova dolazi Tereza s pratnjom, u svečanoj haljini, oko nje fotografi, televizijske kamere, novinari i sve što se povezuje s pravim zvijezdama. Tereza sjeda za stol odlično raspoložena, premda mi je rekla da je uvjerena da će Porin osvojiti Jelena Rozga. 

U jednom trenutku kaže mi: - Gle, ako kojim slučajem ipak dobijem Porin, premda neću, je l' bi mogao zamoliti Mrlu (koji, podsjećam, s Letom3 sjedi par stolova dalje) da dođe do našeg stola i isprati me do pozornice? - Najmanji problem - odgovorim joj i dodam da će sve biti O.K. Odem do stola Leta3, sve kažem Mrli i on odmah pristane.

Malo kasnije, nakon što je s pozornice pročitano da je Porin u kategoriji najboljeg zabavnog albuma osvojila Tereza Kesovija, Mrle se odmah stvorio kraj našeg stola i teatralno, ali kao pravi džentlmen, naklonio se Terezi i poljubio joj ruku. Oko nas tada su već bile sve TV ekipe i fotografi u dvorani. Uz ovacije publike i pod svjetlima reflektora uperenih u Terezu, elegantno je dopratio divu na pozornicu gdje je održala strastven i emotivan govor zahvale. Kao što se kaže u "Casablanci", sve ostalo bilo je, pretpostavljate, početak divnog prijateljstva koje danas čujete u duetu "Sam u vodi" s Letom3.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije