Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA HGU-A

Josipa Lisac: Nisam zaslužila nagradu jer nisam platila članarinu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
08.12.2017.
u 08:19

Hrvatski glazbenici okupili su se sinoć u KD Lisinski kako bi obilježili okrugli jubilej

Hrvatska glazbena unija sinoć je u  KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu proslavila 25 godina postojanja. Tom prigodom posebna priznanja dobili su i neki od onih koji su najviše napravili za ovu strukovnu udrugu. 

Diva hrvatske glazbene scene Josipa Lisac nagrađena je za čak 50 godina na sceni i poseban doprinos hrvatskoj glazbi. Premda je i više nego zaslužila ovu nagradu, duhovita Josipa kazala je kako je bolje da joj ne daju "jer nije platila članarinu". Naravno, uzela je poklone i rekla kako će ih odnijeti na svoj predstojeći koncert u Lisinskom 10. prosinca.

Nagrade za 40 godina rada dobili su Nenad Bach i Robert Funčić, te  Hladno pivo, koji su punih 30 godina na sceni.  Paolo Sfeci podsjetio je kako je HGU nastao na početku rata iz Croatian Band Aid-a, a on je sa suradnicima proputovao cijelu zemlju kako bi kolege pozvao da uđu u uniju. Uz njega su u prvim danima bili i Vesna Vrandečić, Siniša Doronjga-Simpy i pokojni Dražen Buhin-Buha, koji su također nagrađeni.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Gibonni, Elemental, Elvis Stanić i Neven Frangeš, Goran Končar, te kao šećer na kraju, legendarni Stjepan Jimmy Stanić. Program je vodila Mirela Priselac-Remi iz Elementala. 

1/22

Komentara 6

NI
Nikomah95
08:50 08.12.2017.

Ne bih ni ja plaćao članarinu udruzi koja Remi zove za voditelja svog događaja.

SX
sudbina x
08:39 08.12.2017.

Ne znam po kojim kriterijima Hladno Pivo spada među te velikane hrvatske glazbe...? Sam je Mile zvani traktorće izjavio kako on nije naš, tko nije dosad znao sada zna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije