Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odvojen život

Filip Brkić jedva čeka Božić i susret s kćeri i suprugom koje žive u Španjolskoj

Foto: Privatni album
1/3
07.12.2017.
u 08:30

Mi smo jedna među tisućama hrvatskih obitelji čiji članovi rade u inozemstvu, no kod nas je malo drukčije jer je tata ostao doma, kaže sportski novinar i voditelj.

Filip Brkić raduje se Božiću možda i više nego u danima djetinjstva. Uskoro će spakirati kofere i otići u posjet svojoj obitelji, supruzi Ivi, poznatoj košarkašici, i kćeri Barbari koje žive u Španjolskoj.

Bit će to njihov prvi zajednički Božić u proširenom sastavu pa 37-godišnji RTL-ov sportski voditelj i urednik jedva čeka vidjeti reakcije devetomjesečne princeze na ukrase, bor i sav blagdanski šušur. Svoju trenutačnu situaciju Filip ne smatra nimalo posebnom.

– Mi smo jedna među tisućama hrvatskih obitelji čiji članovi rade u inozemstvu, no kod nas je malo drukčije jer je tata ostao doma. Da je lako – nije, ali kada dvoje odraslih ljudi ima isti cilj u životu, onda sve ide – iskren je Filip. Malena Barbara naročito mu je nedostajala ovih dana, kada se obilježavala sv. Barbara.

– Nisam mogao biti na njezinu prvom imendanu, ali ubrzo ćemo biti svi zajedno – rekao nam je Filip, koji od kolovoza redovito svaki mjesec putuje u San Sebastian, u kojem Iva igra za tamošnji košarkaški klub. S obzirom na to da mu je supruga aktivna sportašica, Filip je naviknut na ovakav život.

– Od početka smo živjeli osam mjeseci godišnje odvojeno. Takav je život vrhunskih sportaša. Iva već deset godina igra po Europi, a od kolovoza, nakon rodiljskog dopusta, s njom je u Španjolskoj i Barbara – objašnjava Filip i dodaje: – Bili smo spremni na tu žrtvu, procijenili smo da Iva s 31 godinom može igrati još tri-četiri sezone na vrhunskoj razini. Svoju Ivu upoznao je preko zajedničkih prijatelja, ali da nije zakasnio, to se ne bi ni dogodilo.

– Izašao sam iz kuće pet minuta kasnije i sreo stare prijatelje, a s njima je bila i Iva – otkriva. Četiri godine poslije novinar i košarkašica svoju su vezu okrunili brakom, a u proljeće ove godine stigla je i Barbara. Dok je Iva na treninzima, djevojčicu čuva djed Željko, Filipov punac. A kada Filip dođe, onda on preuzima brigu o Barbari.

– Kada dođem u San Sebastian, Barbara i ja mami damo “slobodno” prvih nekoliko dana. Igramo se, obilazimo parkove, ljuljamo se... sve radimo skupa dok Iva ima obveza u klubu – kaže Filip, kojem se San Sebastian i cijela Baskija jako sviđaju.

– Prošao sam cijelu Europu, ali malo toga me fasciniralo kao ovaj kraj. Baski su narod koji je umnogome sličan nama Hrvatima, no za razliku od nas, ovdje u svemu vidite red, a onda i blagostanje – zaključuje Filip Brkić.

1/30

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
19:21 07.12.2017.

jeli on radi na rtlu još?ne viđam ga više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije