Naslovnica Showbiz Estrada

Filip Brkić jedva čeka Božić i susret s kćeri i suprugom koje žive u Španjolskoj

Mi smo jedna među tisućama hrvatskih obitelji čiji članovi rade u inozemstvu, no kod nas je malo drukčije jer je tata ostao doma, kaže sportski novinar i voditelj.
07. prosinca 2017. u 08:30 4 komentara 15782 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/3

Filip Brkić raduje se Božiću možda i više nego u danima djetinjstva. Uskoro će spakirati kofere i otići u posjet svojoj obitelji, supruzi Ivi, poznatoj košarkašici, i kćeri Barbari koje žive u Španjolskoj.

Pohvalno Franka i Vedran otkrili su svoju dugo čuvanu tajnu

Bit će to njihov prvi zajednički Božić u proširenom sastavu pa 37-godišnji RTL-ov sportski voditelj i urednik jedva čeka vidjeti reakcije devetomjesečne princeze na ukrase, bor i sav blagdanski šušur. Svoju trenutačnu situaciju Filip ne smatra nimalo posebnom.

– Mi smo jedna među tisućama hrvatskih obitelji čiji članovi rade u inozemstvu, no kod nas je malo drukčije jer je tata ostao doma. Da je lako – nije, ali kada dvoje odraslih ljudi ima isti cilj u životu, onda sve ide – iskren je Filip. Malena Barbara naročito mu je nedostajala ovih dana, kada se obilježavala sv. Barbara.

– Nisam mogao biti na njezinu prvom imendanu, ali ubrzo ćemo biti svi zajedno – rekao nam je Filip, koji od kolovoza redovito svaki mjesec putuje u San Sebastian, u kojem Iva igra za tamošnji košarkaški klub. S obzirom na to da mu je supruga aktivna sportašica, Filip je naviknut na ovakav život.

– Od početka smo živjeli osam mjeseci godišnje odvojeno. Takav je život vrhunskih sportaša. Iva već deset godina igra po Europi, a od kolovoza, nakon rodiljskog dopusta, s njom je u Španjolskoj i Barbara – objašnjava Filip i dodaje: – Bili smo spremni na tu žrtvu, procijenili smo da Iva s 31 godinom može igrati još tri-četiri sezone na vrhunskoj razini. Svoju Ivu upoznao je preko zajedničkih prijatelja, ali da nije zakasnio, to se ne bi ni dogodilo.

– Izašao sam iz kuće pet minuta kasnije i sreo stare prijatelje, a s njima je bila i Iva – otkriva. Četiri godine poslije novinar i košarkašica svoju su vezu okrunili brakom, a u proljeće ove godine stigla je i Barbara. Dok je Iva na treninzima, djevojčicu čuva djed Željko, Filipov punac. A kada Filip dođe, onda on preuzima brigu o Barbari.

– Kada dođem u San Sebastian, Barbara i ja mami damo “slobodno” prvih nekoliko dana. Igramo se, obilazimo parkove, ljuljamo se... sve radimo skupa dok Iva ima obveza u klubu – kaže Filip, kojem se San Sebastian i cijela Baskija jako sviđaju.

– Prošao sam cijelu Europu, ali malo toga me fasciniralo kao ovaj kraj. Baski su narod koji je umnogome sličan nama Hrvatima, no za razliku od nas, ovdje u svemu vidite red, a onda i blagostanje – zaključuje Filip Brkić.

1 / 30
Božićna priča Salajevih zabljesnula je s rekordnih više od 2,5 milijuna lampica.
MAŠTU PRETVORILI U STVARNOST Lete prvim razredom, jašu slonove, uživaju u bazenima Lana Jurčević Seksi izdanje Zbog ove fotke fanovi poručili Lani: Ovo nije dobro za naše srce Nina Morić Borba za skrbništvo Naša manekenka očajna: Ne smijem doći sinu ni u školu, zar je to normalno?