Naslovnica Showbiz TV

Poziv diskografskim i TV kućama: Nominirajte kandidate do 15. prosinca

Večernjakova ruža tradicionalni je izbor, jedini u Hrvatskoj, u kojem se u sedam kategorija biraju najpopularnije medijske i glazbene osobe te televizijske i radijske produkcije
11. prosinca 2017. u 14:10 3 komentara 3381 prikaza
Ruža
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Večernji list upućuje javni poziv svim TV i diskografskim kućama te radijskim postajama za nominiranje svojih
djelatnika/emisija za nagradu Večernjakova ruža za 2017. godinu.

Večernjakova ruža Večernjakova ruža Sedmero veličanstvenih u HNK-u slavilo nagradu čitatelja

Večernjakova ruža tradicionalni je izbor, jedini u Hrvatskoj, u kojem se u sedam kategorija biraju najpopularnije medijske i glazbene osobe te televizijske i radijske produkcije. Riječ je o osobama koje su se svojim radom, ostvarenjem istaknule na medijskoj sceni te o najpopularnijim TV ili radijskim emisijama iz svih područja djelatnosti, od politike do sporta. Dodjeljuje se ukupno sedam nagrada (u svakoj kategoriji po jedna) za ostvarenja od siječnja do prosinca 2017. godine na području RH. Za svaku navedenu kategoriju, uz obrazloženje, video ili audiosnimku, sve TV i diskografske kuće, kao i radijske postaje mogu poslati najviše tri prijedloga.

Kategorije su:

1. TV OSOBA GODINE

Za izbor TV osobe godine mjerila su kvaliteta, popularnost, gledanost... a tko je svojim televizijskim poslom obilježio 2017. godinu, odlučit ćete vi...

2. RADIJSKA OSOBA GODINE

Zbog njihova glasa ostajemo vjerni njihovim radiopostajama. Ali iza toga glasa stoje znanje, obrazovanje, mentalna brzina, komunikativnost.... Tko je od radijskih ljudi bio najbolji u 2017. godini?

Gibonni Glazbenik godine – Gibonni i Oliver Ružu ću rado pokazivati svojim gostima jer je jako važna i izrazito lijepa

3. TV GLUMAČKO OSTVARENJE GODINE

Koji nas je glumac/glumica zadivio svojom ulogom na malim ekranima? Koji se to glumac/glumica u 2017. godini upisao na listu televizijskih glumačkih legendi poput Karla Bulića kao doktora Luigija, Zdravke Krstulović kao Madame Violete ili Martina Sagnera kao Dudeka.

4. TV EMISIJA

To su emisije o kojima se priča godinama, o kojima se predaje u novinarskim školama... Tražimo najbolje televizijske emisije u 2017. godini, ali isključivo domaće produkcije. Na natječaj se imaju pravo javiti sve televizijske kuće koje emitiraju na području RH.

5. RADIJSKA EMISIJA

I danas svi znaju za Taxi za Babilon, Zeleni megaherc, Frigidnu utičnicu... Tko će sljedeći dopuniti niz?

Tražimo najbolje radijske emisije 2017. godine, ali isključivo domaće produkcije. Na natječaj se imaju pravo javiti sve radijske kuće koje emitiraju na području RH.

Petra Dugandžić TV glumačko ostvarenje godine – Petra Dugandžić Plakala sam i kad sam doznala da sam nominirana, a ovo je san!

6. GLAZBENIK GODINE

Pjevačica/pjevač/grupa, koji su u 2017. godini objavili novi nosač zvuka ili imali zapaženu koncertnu turneju.

7. NOVO LICE GODINE

Nova zvijezda na hrvatskom glazbeno/radijsko/televizijsko/glumačkom nebu! Tko su ljudi koji su u 2017. godini zakoračili na put medijske slave i uspjeha?

Odluku o nominacijama donosi žiri, a ukupno je pet nominiranih po svakoj kategoriji.

Žiri može pravovaljano odlučivati ako je sastanku nazočno više od polovice članova žirija, a odluka se smatra donesenom ako je za nju glasovala većina članova. Žiri ima pravo u okviru svih zadanih kategorija po svom izboru nominirati osobu ili emisiju
koja nije prijavljena. Konačnu odluku o dobitnicima donose čitatelji Večernjeg lista putem kupona, telefonskim pozivima i SMS-om.

ruža 'neočekivani gost' Trenutak kada je Međunarodna svemirska postaja prolazila iznad HNK i Večernjakove ruže

U konkurenciji za nagrade mogu biti sve osobe/emisije za koje njihove kuće smatraju da su obilježile 2017. godinu. Rok za prijavu je 15. prosinac 2017. godine. Odluku o nominiranima članovi žirija donose i objavljuju najkasnije do 20. siječnja 2018. godine.
Dobitnici će biti objavljeni u ožujku 2018. godine.

Prijave dostaviti na adresu: Večernji list, Oreškovićeva 6H/1, 10 000 Zagreb, s naznakom „Prijava na javni poziv –Večernjakova ruža“.

Večernjakovi projekti Nismo dopustili da se projekti zaustave. To je naš uspjeh. Intervju Petra Dugandžić: Suprug Saša moja je najveća životna nagrada Gibonni Intervju Gibonni: Ego je veliki, strašan neprijatelj kreativnosti
Maistra
PROMO
Razvoj karijere u najboljim hrvatskim hotelima

A1 izdvaja za Vas