Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbenik godine – Gibonni i Oliver

Ružu ću rado pokazivati svojim gostima jer je jako važna i izrazito lijepa

Gibonni
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/6
01.04.2017.
u 22:28

Gibo se prisjetio dana kada je 1993. dobio Večernjakovu ružu kao mlada nada i ispričao Olivera koji je bio spriječen doći na dodjelu

Prošla je godina bila u znaku Gibonnija i Olivera i njihova albuma “Familia” pa je sasvim logično da su ih čitatelji Večernjaka izabrali i za glazbenike godine. Oliver nije mogao doći na dodjelu, a Gibonni je zahvalio i u njegovo ime. Zanimljivo je da je Gibi ovo druga Večernjakova ruža, a prvu je dobio davne 1993. kao mlada nada glazbene scene. Danas je jedan od najboljih.

– Ova mi nagrada puno znači. Oliverov i moj zajednički rad bio je spontan, a kad vidiš koliko ga je ljudi prihvatilo, to je tek posebno priznanje – rekao je Gibonni i dodao kako je Večernjakova ruža i nagrada koja sjajno izgleda.

Ivica Propadalo napravio je odličan rad. Možeš dobiti priznanje koje su napravili od plastike na kojoj piše “rezervirano”. Takve su ti nagrade isto drage jer znaš da si ih zaslužio, ali ovu je baš estetski lijepo vidjeti. Bit će mi je drago i pokazivati je doma gostima – dodao je Gibo.

Gibo i Oliver dokazali su da su prava familija, a Gibo je i dalje počašćen svaki put kad Oliver odluči pjevati njegovu pjesmu. – Za njega su radili najbolji hrvatski autori svih vremena: od Runjića, Fiamenga, pjesnici kao što je Zuppa, pa i lavovi i lavice s kraja prošlog i početka ovog stoljeća. Posebna je nagrada ako uspiješ napraviti nešto što će biti dio njegova stalnog repertoara pokraj svih njih – kaže Gibonni.

Što se tiče obitelji Stipišić, nakon Ljube i Zlatana uskoro bi nagrade slične Ruži mogao dobivati i Gibin sin Rando, koji je osnovao grupu RadioWho. – Ne dajem mu savjete kako da nešto komponira. Ne bi bilo dobro da njegov rad sliči na moj. Nije ni moj otac na mene utjecao na takav način. Normalno da mu stalno pokušavam objasniti da će mu se svako znanje isplatiti jednog dana. Rando je jako talentiran i siguran sam da će i on osvajati nagrade – veli Gibo.  

>>Sedmero veličanstvenih u HNK-u slavilo nagradu čitatelja

>>Mišerić: Ruža je potvrda da idemo u dobrom smjeru. Šprajc: Ovo je dar s neba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije