Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obratila se pratiteljima

Ivana Banfić javila se iz auta shrvana i umorna: 'Vrte mi se scene lomljave, onog užasnog zvuka'

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell, Facebook
1/10
31.12.2020.
u 13:18

Podsjetimo, Banfić je jučer podijelila s pratiteljima kako ne spava, te da je u šoku.

Pjevačica Ivana Banfić živi 3 kilometra od epicentra razornog potresa koji je u utorak pogodio središnju Hrvatsku nešto iza 12h. Hrvatska seizmološka služba zabilježila je podrhtavanje 47 kilometara jugoistočno od Zagreba, odnosno 3 kilometra od Petrinje. Podrhtavanje u Hrvatskoj osjetilo se i van granica države, a svoje jezivo iskustvo podijelila je i Ivana Banfić. 

Sada se pratiteljima ponovno javila iz auta jer joj je, kako kaže, lakše da osjeti da nije sama u svemu.

Foto: FIBA/Screenshot

"Ljudi dragi.. Kako ste? Ja sjedim u autu ispred kuće, pokrila se s dekama i "čubim".. Tresem se na svaki šušanj, šum, ne mogu biti u kući i u zatvorenom prostoru, u tijelu mi je potres, svaka stanica je u strahu ali onom iskonskom strahu, traumi koja je proživljena. Mentalno mi je sve jasno ali tijelo je prepadnuto.. Pokušavam biti pozitivna, razmišljati da je sve dobro i zahvalna sam što sam danas sada u ovom trenu živa i svi moji dragi.. Suosjećam sa svima koji su prošli lošije od mene, suze mi klize niz obraze..to što se srušilo u našem domu i seoskoj idili, nema veze popravit će se. Ostaje taj strašan osjećaj i scene mi se vrte proživljene i bolne... Trenutka udara, lomljave, onog užasnog zvuka, mene i djeteta kako letimo iz kuće, mog pokušaja da trčim a tlo pod nogama me baca kao bespomoćnu loptu, mog puzanja do bilo kakve sigurnosti... auta uz koji sam se uspjela leći i pokriti svojim tijelom sina i mislima samo da njega spasim nije me briga što će biti sa mnom, tla u valovima kao da sam na oceanu.. Trenutka kada se smirilo na čas i mog uletavanja u auto i vožnje do prve livade bez kuća i drveća, sinovog straha i mog prestanka disanja, pomislila sam da umirem pred djetetom.. Muž me vratio među žive, svojom pribranošču i hrabrosti hvala ti ljubavi..Budi pozitivna, misli pozitivno govore mi... Jesam uvijek bila i biti ću. Ovo je nešto što ne mogu kontrolirati..Molim se za sve ljude koji su u boli i strahu, dijelim ovo sa vama jer mi je tako lakše nekako nisam sama. Dijelila sam sve predivne trenutke i najljepša svoja izdanja, sve nove pjesme i hitove... imam potrebu da podiijelim svoju bol traumu i strah. Sigurno nas je puno u ovakvom stanju. Budimo jedni drugima svijetlo i snaga. Mir s nama", podijelila je Banfić na Facebooku. 

Podsjetimo, Banfić je jučer podijelila s pratiteljima kako ne spava, te da je u šoku.

Foto: Facebook/TS Auris

"Bojim se i molim se da se ovo više ne ponovi. Nikada. Pomozite ljudima iz ovih sela. Šaljem nam svima blagoslov i mir", napisala je jučer pjevačica.

Ključne riječi

Komentara 10

BU
bucogi
15:03 31.12.2020.

Vi koji ostavljate ovako gnjusne komentare, sutra ćete se možda javljati iz auta pored razrušene kuće, ako uopće budete imali auto. Pokušavate ispasti komični? Praznoglavi, dokoni zlobnici, a sve redom ljepotani... Sramota od neljudskosti...

BU
Bubreg2020
15:08 31.12.2020.

Ivana, ni tebi, niti kome drugome na Banovini ne smije faliti ništa. Sagradit ćemo novu Petrinju, popraviti Glinu i Sisak. Danas ni konjima ni pajcekima ne smije nedostajati hrane ili vode. Ima na stotine stanova, kuća i apartmana na raspolaganju, tko neće iz svojega - sve potrebno ćemo mu donijeti.

ZA
zagabria5
14:34 31.12.2020.

Zapadni dio čovječanstva je uljuljkan u moderni način života, nekakvu sigurnost, fejsbuk itd. A priroda je jednako opaka kao i prije 5000 godina samo mi to zaboravljamo. ovo je mali podsjetnik koliko smo 'moćniji' od prirode. Nimalo još uvijek. Zato je poštujmo i prihvatimo i bit će bolje. Potres je priroda, jbg. Nije ništa neočekivano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije