Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEKS I GRAD

Hrvatske glumice otkrivaju zašto bi pristale glumiti popularne Njujorčanke iz Seksa i grada

23.01.2009.
u 18:11

Djevojke koje cipele Manolo Blahnik skidaju samo kad idu spavati, na kavama do besvijesti raspravljaju u čemu je tajna dobrog seksa, a priču nastavljaju navečer uz martini u popularnom klubu "škicajući" zgodne komade, postale su uzor mladim djevojkama i san svake glumice da jednog dana utjelove Carrie, Samanthu, Mirandu i Charlotte.

Dosad smo gledali našu verziju popularnih “Prijatelja” i “Bračnih voda”. Sudeći po razgovoru s našim glumicama, one poziv za audiciju naše verzije kultne serije “Seks i grad” jedva čekaju. Naša mala audicija među glumicama rezultirala je ovako: Leona Paraminski kao Carrie, Kristina Krepela kao Charlotte, Jelena Miholjević kao Miranda i Mia Begović kao Samantha.

Slični senzibiliteti
– Prijedlog da glumim bilo koju od četiri cure prihvatila bih odmah, ali Carrie ima prednost jer se iz njezine perspektive ogledaju ostale cure. Još kad bih imala iste krpice kao ona, a o honoraru da ne govorim. Pristala bih odmah – kaže Leona Paraminski kojoj su, kao i većini cura, dijalozi iz serije bliski i dobro poznati.

U ulozi perfekcionistice i ljubiteljice umjetnosti Charlotte pronašla se Kristina Krepela.

– Po senzibilitetu mi je slična, sviđa mi se njezina profinjenost, ne odustaje od cilja i drži do moralnih vrijednosti – povjerava glumica dodajući kako ne bi imala ništa protiv i da bude hrvatska Carrie.

– Neovisno u kojem dijelu svijeta živite, takva priča iz ženskoga kuta manje-više je svuda jednaka. Nadam se da će se ovim putem netko od redatelja dosjetiti i napraviti nešto po tom pitanju – apelirala je Krepela.

Miranda je prijateljica na koju se uvijek možete osloniti, a u muško-ženskom sukobu uvijek će se zauzeti za nježniji spol. Koliko se pronalazi u osobinama cinične Mirande, otkrila nam je Jelena Miholjević:

Kao čitanje časopisa
– Joj, Miranda mi nije baš najdraži lik, nekako mi je tip štreberice i djeluje zastrašujuće, ali bio bi izazov glumiti je – kaže Miholjević i dodaje kako je ta serija za nju kao čitanje ženskog časopisa - opušta je, iako je veliki dio toga fikcija.

Ako zbog nečega u naslovu serije stoji seks onda je to zbog Samanthe Jones! Gutačica muškaraca koja od seksa uvijek traži više sigurno je glumački izazov, ali nijednoj našoj sugovornici ne bi bio prvi izbor, pa tako ni Miji Begović.

– Prije bih se pronašla u Carrie, jer mi se sviđa njezino promišljanje o životu i cinizam, dok mi Samantha nije toliko intrigantna i mislim da bi bilo zanimljivije vidjeti kako je glumi neka glumica bolja od mene – otkrila je Mia Begović, no sudeći po njezinom odlučnom stavu, još boljem izgledu i iznimnoj profesionalnosti, ni u ulozi Samanthe ne bi zakazala.


Audicija bi bila najveći izazov

Iako zasad nema scenarij za domaću verziju kultne serije, pitali smo našeg redatelja Dalibora Matanića bi li se prihvatio redateljske palice i stvorio hrvatski “Seks i grad”. – Možda i bih jer mi serija nije toliko strašna kao, primjerice, “Kućanice”. Uz to, taj bi scenarij trebao biti prilagođen našem ambijentu i morao bi biti puno zabavniji i ironičniji nego njihova prava verzija. Općenito, mislim da je filozofija “Seksa i grada” daleko od naše i sve bi to trebalo prilagoditi našim uvjetima – objasnio je Matanić, kojem bi najveći izazov bila audicija za glumice.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije