Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preminula marina tucaković

Poznati Hrvati se opraštaju od hitmejkerice: 'Hvala vam za sve pjesme koje su obilježile naše živote'

Foto: Pixsell/Instagram
1/3
19.09.2021.
u 22:38

Njezin odlazak ostavio je golemu prazninu u srcima brojnih izvođača diljem regije, a poznati Hrvati na društvenim mrežama krenuli su se opraštati od voljene hitmejkerice.

Nakon duge i teške borbe s karcinomom u 68. godini života preminula je Marina Tucaković, jedna od najvećih hitmejkerica na našim prostorima. Tužnu vijest medijima je potvrdio Marinin shrvani suprug, glazbenik Aleksandar Radulović Futa. 

- Istina je. Nemojte me ništa pitati. Hvala vam na razumijevanju - kratko je kazao novinarima Telegrafa.

Njezin odlazak ostavio je golemu prazninu u srcima brojnih izvođača diljem regije, a poznati Hrvati na društvenim mrežama krenuli su se opraštati od voljene hitmejkerice. 

"Draga Marina, hvala ti za Stranca. Zauvijek ćeš biti tu. U stihovima. I sjećanjima", napisao je Massimo, kojemu je Marina napisala pjesmu Stranac u noći.

"Zbogom i hvala na svemu!", napisali su kratko Novi fosili kojima je napisala "Tu tu tu (tu me poljubi)".

"Draga Marina, počivajte u miru… hvala vam za sve pjesme koje su obilježile naše živote. Sretna sam pa u svojoj karijeri imam pjesmu koju ste mi Vi napisali…", napisala je Nina Badrić kojoj je Marina napisala stihove za pjesmu "Dan D". 

VIDEO>>Velimir Grgić: "Nije čudno da neki ne vjeruju u koronu"

Ključne riječi

Komentara 45

AM
Axis Mundi
01:56 20.09.2021.

Podsjeti me što to bješe ljubav...ako već neki nerado spominju ime i još "neradije" se podsjećaju kakve hitove je stvarala, dok je nemoguće nabrojati u kraćoj vremenskoj jedinici cjelokupan njen tekstopisački opus, sviđao se kome manje ili više ili ga niti nije slušao, sviđao se kome njen "personality" ili ne. Ali da je rođena u Londri, Parizu ili New Yorku, tada bi joj svi koji su slušali od malih nogu brojne njene numere, niti ne znajuć' da ih je ona pisala ili jesu bili svjesni njenog doprinosa popularnoj glazbi, kuću zasipali buketima cvijeća...Postojali su maestralni umjetnici, majstori riječi i melodije na ovim prostorima, ili ljudi koji su "samo" imali talent da iz jedne riječi naprave hit za sva vremena, i još postoje, ali naravno da nam je bliža slovačka, češka ili rumunjska kultura, bacili smo stare ploče i kazete ili ih sakrili negdje na tavanu ili podrumu, prekrižili nepoćudna imena koja su stvarala hitove itd, bit će da je tako...Večernji je nedavno onemogućio komentiranje na jednoj temi vezano uz jednu popularnu pjevačicu, predlažem jednako kao obavezan modus operandi za teme ovakvog tipa, više smisla ima.

Avatar markoii123
markoii123
08:19 20.09.2021.

Jedana od najboljih autorica na ovim našim prostorima. Njene pjesme živjet će još desetljećima,one su besmrtne. Hiljadu puta hvala za sve,nadam se da si našla mir tamo gore. Putuj sretno.

Avatar dublin2
dublin2
01:21 20.09.2021.

Sad samo čekam da ju u komentarima iskasapite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije